Bandić Sanaderu: Ne bu prošlo!

Bandić Sanaderu: Ne bu prošlo!

MILAN BANDIĆ i premijer Sanader sve češće se sukobljavaju, a do najnovijeg je sukoba došlo  zbog poskupljenja cijena komunalnih usluga u Zagrebu.

Sanader je u petak na sjednici Vlade pozvao na "korigiranje cijena" u lokalnim jedinicama koje su s obrazloženjem da će im prihodi u ovoj godini biti manji, povećale cijene komunalnih usluga.

Ministar financija Ivan Šuker kazao je kako je Zagreb u dva mjeseca ove godine uprihodovao 60 milijuna kuna više nego u istom razdoblju lani, Split 18 milijuna kuna, Osijek 8 milijuna, Velika Gorica 7 milijuna, Sisak 6,5, Požega 1,8 milijuna kuna više,a  jedino Rovinj ima manji prihod ove godine nego lani, prenosi HRT.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas nije komentirao sjednicu Vlade i tvrdnje Sanadera i Šukera, no jučer je na sjednici Zagrebačke skupštine poručio: "Ne bu prošlo!".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Bandića je jučer na sjednici oporba prozvala zbog poskupljenja, te tvrdi kako se poskupljenjima puni proračun.

Bandić je to opovrgnuo kazavši kako je Vlada Zagrebu novim Zakonom o financiranju lokalne samouprave oduzela 100 milijuna eura.

"Ne bu prošlo! Pa nismo mi vesla sisali! Ne možete nam uzeti koliko Zagreb može dati i ne možete nam uzeti koliko mi možemo zaraditi. To je politika Zagreba i bit će dok sam ja na čelu Grada.", rekao je Bandić prenosi HRT.

A.H.
Foto: D.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara