Burno jutro u Gradskoj skupštini: Šprem zbog Bandića prekinuo sjednicu

Burno jutro u Gradskoj skupštini: Šprem zbog Bandića prekinuo sjednicu

Tekst: I.Kri.
Foto: Drago Sopta (Cropix)

NETRPELJIVOST između SDP-ove većine i sada nezavisnog gradonačelnika Zagreba sve više izbija na površinu, a danas je predsjednik Skupštine zbog sukoba s gradonačelnikom morao na pet minuta prekinuti sjednicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sukob je počeo kada je SDP-ov zastupnik Srđan Subotić gradonačelniku postavio pitanje kada će se izgraditi zgrada za vatrogasce iz DVD-a Maksimir koji se sada stišću na 40 četvornih metara. Počela je svađa između SDP-ovca i Milana Bandića o tome tko je više puta bio kod maksimirskih vatrogasaca te je Subotić iskoristio povredu poslovnika kako bi još jednom odgovorio Bandiću.

Bandić je autoritativno, i prije nego mu je predsjednik Boris Šprem dao riječ, izašao za govornicu što je izazvalo bunt kod predsjednika Gradske skupštine koji je sjednicu prekinuo na pet minuta. "Kad predsjednik Skupštine neće štititi moj dignitet, ne preostaje mi ništa nego odgovarati pismeno. Ja sam u ovoj Skupštini doživio toliko insinuacija, laži i objeda", kazao je Bandić, na što mu je Šprem odgovorio da je za govornicu izašao prije nego je uspio zauzeti stav o zastupnikovoj povredi poslovnika te je morao prekinuti sjednicu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara