Predsjednik Crne Gore danas u posjetu Mesiću, Sanaderu i Bandiću, raspravljat će se o ratnoj odšteti

PREDSJEDNIK Crne Gore Filip Vujanović doputovao je u dvodnevni službeni posjet Hrvatskoj, na poziv hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića, s kojim se sastao jutros oko 9 sati, a tijekom dana posjetit će i predsjednika Vlade Ivu Sanadera, predsjednika Sabora Vladimira Šeksa i gradonačelnika Zagreba Milana Bandića.

Na službenim stranicama predsjednika Mesića najavljeno je da će dva predsjednika razgovarati o bilateralnim i drugim pitanjima, između ostalih i o isplati ratne štete o kojoj je bilo govora za vrijeme prošlomjesečnog posjeta predsjednika Sabora Vladimira Šeksa Crnoj Gori.

Cilj ovih sastanaka na najvišoj razini je i poboljšavanje gospodarskih odnosa dviju zemalja, a vlasti u Podgorici su najavile da žele da Hrvatska bude strateški partner Crnoj Gori u procesu privatizacije, te izgradnji infrastrukture.

Nakon posjeta Mesiću, Vujanović će u 11 sati posjetiti Šeksa u Hrvatsko Saboru, oko 13 sati će otići do zgrade Vlade i sastati se sa Sanaderom a u 15:15 ima zakazan sastanak sa Bandićem u palači Dverce. Vujanović se sastaje i sa hrvatskim gospodarstvenicima u Državnoj rezidenciji.

U Uredu predsjednika će večeras, nakon što predsjednik Crne gore završi sa svojim posjetama, oko 19:30 sati biti održana i svečana večera u čast Vujanoviću, koju priređuje Stjepan Mesić.

Podsjetimo, jučer je hrvatski predsjednik postao počasnim građaninom Podgorice, glavnog grada Crne Gore.

Obrazlažući odluku Skupštine crnogorske prijestolnice, gradonačelnik Podgorice Miomir Moguša izjavio je kako je Mesić prepoznat u Crnoj Gori kako "mirotvorac i čovjek koji je okrenuo novu stranicu u povijesti ovih prostora", te da je zbog postao vlasnikom prve takva titule koje su dodijelile vlasti glavnog grada Crne Gore.

A.B.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara