Bentley sprema tri noviteta

BRITANSKI luksuzni brand bi u skoroj budućnosti svojim kupcima trebao ponuditi čak tri nova automobila temeljena na sestrinskim, odnosno bratskim Porscheovim modelima. Navodno će se raditi o limuzinskom coupeu, crossoveru te baby GT-u.

Ovi se navodi temelje na izjavama novog Bentleyevog šefa Wolfganga Dürheimera, bivšeg šefa Porscheovog odjela za istraživanje i razvoj. On je potvrdio kako će ubuduće Bentley i Porsche dijeliti osnovne tehničke komeponente, odnosno kako će Britanci preuzeti Njemačku tehnologiju.

Prvo bi na tržište trebala stići coupe verzija s pet vrata modela Continental GT, čija će se cijena kretati oko 190.000 eura. Donor platforme za razvoj ovog modela će dakako biti Panamera. Motorizaciju će činiti unaprijeđena izvedba trenutnog W12 motora snage preko 600 KS, kao i novi 4,0-litreni V8 turbo benzinski motor. U konačnici ne treba isključiti niti mogućnost dolaska dizelske izvedbe.

Crossover, o čijem se dolasku još uvijek raspravlja u Bentleyu, temeljio bi se na Cayennu, a prvenstveno bi se razlikovao znatno bogatijom opremom i luksuznije uređenim interijerom. Taj bi model navodno trebao nositi oznaku Cross Continental, a cijena će mu se kretati oko 140.000 eura.

Posljednji, no time nikako manje značajan je novi manji coupe koji će se smjestiti ispod modela Continental GT. Ovaj bi se model suprotstavio Maseratijevom GranTurismu, a cijena bi mu se kretala oko 110.000 eura.

Pročitajte više