Citroën glavni sponzor "Svečanosti glazbe"

SVEČANOST Glazbe lansirana je 21. lipnja 1982, dana ljetnog solsticija, poganske noći prema staroj tradiciji svečanosti Svetog Ivana u Francuskoj. Svečanost glazbe se počela "izvoziti" 1985. godine, tijekom Europske godine glazbe.

Za manje od pet godina, Svečanost glazbe se proširila u više od stotinu zemlja na pet kontinenata. U Hrvatskoj se ove godine Svečanost glazbe održava četvrtu godinu za redom.

Tijekom 22 godine svoga postojanja, "Svečanost glazbe" zavodi sve više sudionika diljem svijeta. Ove godine, Citroën je odlučio u suradnji sa Francuskim Institutom u Zagrebu pomoći u promociji ove manifestacije koja u Hrvatskoj postaje sve značajnija pri svakom novom izdanju. Citroën je tako uz Turističku zajednicu bio glavni sponzor.

U Zagrebu se program Svečanost glazbe odvijao na dvije fiksne scene: paviljonu na Zrinjevcu i Cvjetnom trgu, u subotu, 21. lipnja 2003. godine.

Tom prigodom Citroën je izložio svoj najnoviji model Citroën C3 Pluriel koji je naišao na odličan prijem od strane posjetitelja ove znakovite međunarodne muzičke manifestacije.

Pročitajte više