Ford Fiesta najpouzdanija prema Adac-u

FORD Fiesta je prvi europski model koji je nakon dugo vremena stigao na sam vrh ljestvice pouzdanosti. Njemački ADAC je prošli tjedan u svom magazinu ADAC Motorwelt izašao u javnost s najnovijim podacima o pouzdanosti najpopularnijih modela na tržištu.

Prema godišnjem izvješću "Breakdown Statistics 2002", na 1.000 registriranih vozila ADAC patrole primile su svega 15.9 poziva koji se odnose na Ford Fiestu.

Postojeća statistika uključuje sve pozive za pomoć na cesti za svaki model vozila registriran između 1997 i 1999. godine.

Ford Fiesta imala je bolje rezultate od svih ostalih 13 kandidata u ovoj kategoriji. Visok stupanj pouzdanosti i prije je zamijećen, što je uočljivo na tržištu rabljenih gdje Fiesta bilježi konstantan rast popularnosti.

"Svake godine Fiesta se penje sve više na ljestvici kvalitete i tehnički je izvanredno oblikovana. Za mnoge kupce rabljenih automobila to je doista pouzdana alternativa," izjavili su u ADAC-ovom svibanjskom izdanju ADAC Motorwelt magazina.

Rangiranjem Fieste na vrh ljestvice pouzdanosti manifestirati će se sigurno i na ljestvici najpouzdanijih auto-marki, gdje se Ford već godinama ne može probiti dalje od 12-og mjesta.

Pročitajte više