Mercedes G klasa predobra za mirovinu

DAIMLER CHRYSLER je službeno opovrgnuo najave o skorom povlačenju legendarne G klase. Jedno od najpopularnijih terenskih vozila u proizvodnji će ostati i nakon 2006. godine.

G-klasa se u gotovo neizmjenjenom izdanju proizvodi od 1979. godine, te je uz Land Rover Defender i Ladu Nivu jedan od najcjenjenijih terenskih vozila. Model se proizvodi u pogonima Magna-Steyr u Grazu (Austrija) iz kojih je do danas izašlo preko 185.000 primjeraka ovog bezvremenskog modela.

"Odluka o nastavku proizvodnje nije samo ekonomski utemeljena, već ima povijesnu težinu. Ovaj terenski klasik je naš zaštitni znak i glavni adut u težnji da postanemo najveća svjetska tvrtka s licencnom proizvodnjom vozila", rekao je Manfred Remmel, šef tvrtke Magna Steyr.

Iako se u ovoj tvornici više neće proizvoditi Mercedes E-klase u izvedbi s 4Matic pogonom, razloga za brigu nema. Osim prije spomenute G-klase, austrijski potpis imat će od iduće godine Jeep Commander, baš kao i 4Matic sustavi pogona na sve kotače. Inače, u ovim pogonima sklapaju se još BMW X3, Crysler 300C, Chrysler Voyager i Saab 93 Cabrio.

Pročitajte više