Mercedes priznao poraz. U novi AMG CLE 63 ipak ubacuju V8 motor

Foto: Screenshot YouTube/

Mercedes AMG CLE 63, koji bi uskoro trebao doći na tržište, dobit će 4.0-litreni V8 benzinski motor s dvostrukim turbopunjačem koji razvija do 585 KS, potvrdili su iz Mercedes Benza, piše Autocar.

Ova odluka poništava raniji plan da se popularnom novom coupéu i cabrioletu da isti plug-in hibridni pogon od 670 KS kao najnovijiima C63 i GLC 63 zbog spore prodaje limuzine, karavana i SUV-a.

Unatoč performansama koje su vodeće u klasi, tradicionalni kupci AMG-a nisu odabrali pogonski sklop E-Performance PHEV, koji kombinira 2.0-litreni četverocilindrični benzinski motor s turbopunjačem i električni motor postavljen na stražnjoj osovini.

Prodaja modela trenutno je znatno ispod prodaje njihovih V8 prethodnika na AMG-ovim globalnim tržištima. Najnovija verzija AMG-ovog M177 V8 motora, koji ima blagu hibridnu tehnologiju, kao rezultat toga pokretat će najsnažnije verzije novog CLE-a, rečeno je Autocaru.

Ti će modeli biti pozicionirani iznad CLE 53 Coupéa i Cabrioleta, koje pokreće 3.0-litreni šestocilindrični benzinski motor s turbopunjačem koji proizvodi 442 KS. Ovaj potez dolazi u trenutku kada Mercedesov odjel za učinkovite automobile postavlja CLE kao izravnog konkurenta BMW-u M4, koji nudi do 542 KS iz twin-turbo 3.0-litrenog šesterocilindraša u svom najsnažnijem obliku.

Mercedesovi izvori kažu da je odluka da se CLE-u osigura V8 snaga povezana ne samo s mlakim odgovorom na modele PHEV C63 i GLC 63 već i s povratnim informacijama iz njegove globalne prodajne mreže. Trgovci su sugerirali da bi moguće postavljanje četverocilindričnog CLE 63 iznad šestocilindričnog CLE 53 dovelo do zabune među potencijalnim kupcima.

Pročitajte više