Mitsubishi predstavio električnu verziju Outlandera

TOČNIJE, riječ je o plug-in hibridu koji će službeno biti predstavljen na tokijskom auto salonu kasnije ovog mjeseca i koji bi se na tržištu trebao naći već sljedeće godine.

Prosječna potrošnja novog japanskog plug-in hibrida će se kretati oko 2,5 l/100 km, što bi uistinu trebalo postaviti nove standarde kada je riječ o SUV-ovima. Ovakva potrošnja će biti omogućena na dužim relacijama koje će biti moguće prijeći koristeći isključivo električnu energiju.

Plug-in Outlander ustvari nosi naziv PX-MiEV, a S-AWC (Super All Wheel Control) pogon na sva četiri kotača te E-AYC (Electric-powered Active Yaw Control) jamče i odlična vozna svojstva. Dimenzije ovog modela iznose 4.5/1.8/1.66 m, dok mu međuosovinski razmak iznosi 2,6 m.

Prednje i stražnje motore pokreću dva elektromotora snage 60 kW (82 KS) i okretnog momenta od 200 Nm, a tu je i 1,6-litreni benzinski motor snage 116 KS (85 kW) te maksimalnog okretnog momenta od 125 Nm. Treba spomenuti i sustav regenerativnog kočenja.

Ovaj bi se SUV na japanskom tržištu trebao početi prodavati u travnju sljedeće godine, a Europi ga možemo očekivati 2011.

Pročitajte više