NAJAVA Javna dražba državnih vozila: Od novijih Corsi do nezaustavljivog Unimoga

Foto: TRCZ

U NOVOM krugu licitacije država se rješava ukupno 134 vozila, među kojima ima mnogo zanimljivih izložaka. 

Apsolutna zvijezda licitacije bit će Unimog, proslavljeno Mercedesovo radno vozilo kojem ne odolijevaju ni holivudske zvijezde. Skupocjeno vozilo se i na licitaciji izdvaja cijenom te je jedno od najskupljih vozila ponuđenih javnosti. Start od 170.000 kuna neka vas ne zavara jer je ovo vozilo 2004. godine, kad je kupljeno, stajalo debelo preko 100.000 eura, a ovakav primjerak bi sad na tržištu mogao postići cijenu manje premium limuzine. 

Osim Unimoga, za oko će mnogima zapeti Opel Corse iz 2017. godine koje kreću od nekih 28.000 kuna. Nudi se i nekoliko VW Passata iz 2014. godine, kao i novija Opela Astra. Glavnina vozila ipak dolazi iz odreda Hrvatskih cesta i Hrvatske pošte, a to uglavnom znači i komercijalni program Volkswagena.

>> Detaljnu ponudu vozila s licitacije možete vidjeti ovdje.

Servisne informacije

Javna dražba će se održati 2. listopada 2021. g. u prostoru TRCZ automobila d.o.o, na otvorenom prostoru, na lokaciji Mandlova ulica, Dubrava, Zagreb (nasuprot spremišta ZET tramvaja), s početkom u 9 sati. Sva vozila mogu se pregledati 30.9. i 1.10.2021., od 10 do 14 sati, na lokaciji Mandlova ulica, Dubrava, Zagreb.

S obzirom na epidemiološku situaciju i poštivanje mjera socijalnog distanciranja, predmeti dražbe su razvrstani u 3 skupine. Pravo prisustvovanja i sudjelovanja imaju sve osobe uz obvezu uplate jamčevine u iznosu od 10% početne cijene za svako vozilo iz grupe, uz uvjet da s jednom uplatnicom dražbi može pristupiti samo jedna osoba.

Tijekom javne dražbe početne cijene se mogu podizati za minimalni iznos od 200 kn. Ako izlicitirana cijena dostigne više od dvostruke vrijednosti početne cijene, osoba koja je izlicitirala na licu mjesta plaća 10% (od izlicitirane cijene) dodatne jamčevine.

Osoba koja izlicitira određeno vozilo dužna je u roku 3 radna dana (do 6.10.2021.) uplatiti izlicitirani iznos, u suprotnom se smatra da je odustala od kupnje te gubi pravo na povrat jamčevine. Vozila su neispitana, moguće neispravna ili nekompletna, prodavatelj ne jamči za ispravnost kilometraže na vozilima, a prodaja vozila se vrši po načelu VIĐENO-KUPLJENO, što isključuje mogućnost naknadnog ulaganja prigovora po bilo kojoj osnovi. 

 

Pročitajte više