Opel je otkrio cijene svojih električnih automobila s poticajima. Jedna je izvrsna

Foto: Opel

KAKO SE PRIBLIŽAVAJU poticaji, tako se polagano objavljuju i cijene automobila s uključenim državnim pogurancem. Tako je Opel objavio cijene za svoje modele Mokka, Astra i Rocks, a nas je posebno oduševila ona malenog SUV-a.

Naime, Mokka Electric koštat će svega 18.900 eura, što je iznimno dobra cijena. Podsjetimo, Mokka dolazi s provjerenim električnim pogonom snage 100 kW/136 KS i okretnog momenta od 260 Nm te dosegom do 338 kilometara. Kao i u svim potpuno električnim Opelovim modelima, baterija je ugrađena u podvozje automobila. 

80% kapaciteta za pola sata

Mokka Electric postiže maksimalnih 150 km/h uz ubrzanje do 100 km/h za manje od 10 sekundi. Spomenimo i kako vozači mogu birati između tri načina vožnje: Eco, Normal i Sport.

Punjenje baterije moguće je na punjačima snage do 100 kW, a za 80% kapaciteta traje pola sata. Može se puniti i trofaznom izmjeničnom strujom zahvaljujući ugrađenom punjaču od 11 kW – putem zidnog punjača (Wall box) ili kabelom za kućnu utičnicu.

Opel Astra Electric s poticajem stoji 29.900 eura. Automobil može postići najveću brzinu od 170 km/h, a zahvaljujući kompaktnoj izvedbi, model s peterim vrata je među najlakšima u svom segmentu. Toi omogućuje prijevoz putnika do 418 kilometara bez zaustavljanja.

Tri režima rada

I ovdje vozači mogu birati između tri načina rada: Eco, Normal i Sport, dok je za punjenje snagom do 100 kW dovoljno pričekati pola sata da baterija bude na 80 posto kapaciteta. Standardno, Astra dolazi s AC punjačem od 11 kW. 

Konačno, tu je Opel Rocks Electric koji će s poticajima koštati 6969 €. Rocks je najmanje električno baterijsko vozilo na u Opelovom portfelju. Pametni električni četverocikl s prostorom za dvoje putnika i panoramskim staklenim krovom u standardnoj opremi nudi doseg do 75 kilometara koji je moguće prijeći brzinom do 45 km/h.

Zahvaljujući krugu okretanja od samo 7.2 metra, dužini od 2.41 metar i širini od 1.39 metara Rocks Electric može lako svladati uske zavoje ili parkirati u skučenim prostorima.

Pročitajte više