Ovo je interijer nove Škode Kamiq

NAKON što nam je pokazala obrise vanjštine i otkrila ime, Škoda se odlučila u svojoj kampanji na idući korak u kojem razotkriva interijer.

Češki rođak Seat Arone i Volkswagena T-Roc nosi ime Kamiq, a sada u potpunosti otkriva svoj sadržaj. Inspiraciju nalazi u konceptu Vision RS pa tako dobiva središnji info zaslon u obliku plutajućeg tableta, dok su kontrole klimatizacije izdvojene. Vozačko sučelje je također digitalno (opcijski) i pregledno, a jedina novost je da bočni otvori ventilacije zadiru u bok vozila, baš kao što su to imali neki modeli još 1990-ih. Primjerice, svi se još dobro sjećamo legendarnog Swifta. Ipak, u Škodi ovo smatraju novitetom i kažu da će pridonijeti osjećaju prostranosti.

Na popisu opreme mogu se naći i neke posebnosti za ovaj segment poput posebne tkanine za presvlačenje interijera ili grijanog kola upravljača i ambijentalne rasvjete.

I na kraju spomenimo kako će Kamiq biti nešto veći od prije spomenute braće. Osnova je ista, MQB A0, ali Škoda ide dodatnih 85 mm u duljinu i donosi dodatni prostor na stražnjoj klupi. Kapacitet prtljažnika je 400 litara. I da, nemojte ovaj model miješati s istoimenom, ali osjetno "prostijom" kineskom verzijom.

Pročitajte više