Prodaje se najekskluzivnija Alfina limuzina, jedna je od 10 proizvedenih

Foto: Alfa Romeo

ALFA Romeo Giulia se smatra jednom od najboljih i vjerojatno posljednjih vozačkih limuzina. Ovaj model je apsolutni vrh ponude. 

Jedna od najrjeđih Giulia je ona s potpisom Alfa Romeo Racing sa svega deset proizvedenih primjeraka. Prepoznat ćete je po karakterističnom eksterijeru koji motivom jasno upućuje na povratak marke u Formulu 1. 

Iako titulu najbrutalnije Giulije nosi GTAm, ova izvedba ipak uzima primat i u vizualnom doživljaju. Automobil je to koji ima ono što M3 i C63 nemaju, a to je talijanska karizma i ogromna sportska tradicija, reći će mnogobrojni Alfini obožavatelji. 

A ovaj model za njih je sveti gral i sasvim je sigurno da će ovaj automobil postići očekivanu cijenu od 90.000 eura. I to bez obzira na to što se radi o Alfi staroj četiri godine s tek 5990 km. Naravno, dužni smo reći kako je ispod poklopca fantastični 2.9 V6 biturbo, sada s 10 KS više. To je odlična vijest u kombinaciji s onom da je automobil 28 kg lakši od standardne Quadrifoglio izvedbe.

>> Galeriju fotografija i opis automobila možete naći ovdje.

Na popisu je i Akrapovičev ispuh, kao i kompozitne kočnice. U kabini vlasnika čekaju Sparco sportska sjedala, volan presvučen Alcantarom i Harmon Kardon premium audiosustav. 

Automobil se nalazi u privatnoj kolekciji, a termin aukcije postavljen je za kraj siječnja ove godine. 

Pročitajte više