VIDEO Kupio je najnoviji Teslin hit, pogledajte u kakvom je stanju auto isporučen

Screenshot: YouTube

PREKID proizvodnje će Tesli dobro doći da malo poradi na sustavu kvalitete. 

Isporuke prvih primjeraka Teslinog kompaktnog SUV-a Modela Y prate se pod posebnim povećalom. Osim što model donosi tehnološke novine, trebao bi biti prvi model stvoren bez većih porođajnih muka. Nakon uspješnog modela 3, ovaj bi model lako mogao postati popularniji te osigurati mirniju budućnost proizvođaču električnih automobila. 

I doista, Model Y donosi napredak u brojnim područjima pa je tako i prva Tesla s toplinskom pumpom koja donosi značajne uštede energije. Čovjek bi pomislio da je i površinska zaštita (i dekoracija) bolja, ali sudeći po ovom primjeru, Tesli će trebati još neko vrijeme da stvari dovede u red. 

YouTube kanal Chicago Auto Pros donosi video u kojem prikazuje netom isporučen primjerak automobila. A već na limu te pojedinim detaljima zorno se pokazuje da oni koji automobil kupuju tek nakon što se proizvodnja ustali imaju pravo. 

 

Za razliku od nekih drugih, poput Munro & Associates, u ovom videu se radi samo o vizualnom dojmu, bez potrebnih mjerenja koji bi potvrđivali manjkavosti. Površina lima je mjestimice oštećena, a uočljivi su i zaostaci nečistoća od neodgovarajuće pripreme površine prije lakiranja. Međutim, glavni problem ostaju zazori između pojedinih dijelova, daleko veći no što bi to bilo očekivano od ove klase automobila. Manjkavosti ima i iznutra, a svi detalji će biti prikazani kroz seriju naknadnog videomaterijala. 

Pročitajte više