VIDEO Ljuti rivali BMW i Mercedes se pomirili i iznenadili Nijemce!

Foto: BMW, Mercedes

AUTOINDUSTRIJA je puna rivalstva, ali u božićno vrijeme su čuda ipak moguća.

Jedno takvo čudo dogodilo se ovih dana u Njemačkoj. Dva ljuta rivala, BMW i Mercedes, odlučili su se na gestu kakva se gotovo nikad ne viđa u automobilskom svijetu. Svjesni krize i teških situacija koje je ova godina donijela, odlučili su ju ipak završiti na jedan ljepši, vedriji način. 

Doista, ne radi se o nikakvoj fotomontaži. BMW-ov model iX3 stigao je u Mercedesov salon, gdje je izložen u sklopu božićnog uređenja i njihovog ogromnog adventskog kalendara. Ista stvar dogodila se i u BMW-ovom Weltu gdje gami bavarskih bolida društvo pravi jedan Mercedes EQC, i to s okićenim borom s trokrakom zvijezdom na vrhu. 

Dio je to kampanje “We hold together” kojom se između ostalog potiče i kupovina domaćih proizvoda. 

 

"U trenutnoj situaciji kohezija je važnija nego ikad prije. Stoga smo presretni što je BMW iX3 dobio mjesto u adventskom kalendaru Mercedesovog salona u Münchenu, a mi želimo toplu dobrodošlicu Mercedesu EQC 400 kao gostu BMW Welta" rekao je Helmut Käs, prvi čovjek BMW Welta.

I tu se više nema što reći, osim izraza poštovanja i čestitki na prevladanom antagonizmu i međusobno iskazanom poštovanju. Bravo BMW, bravo Mercedes.

 

Pročitajte više