VIDEO Novi Range Rover Electric, zaleđen u Arktičkom krugu

Foto; Land Rover

RAZLIČITE slike prikazuju nadolazeći model u "potpuno crnom" ruhu. Automobil izgleda nevjerojatno slično postojećem benzinskom, dizelskom i plug-in hibridnom Range Roveru; jedina je uočljiva razlika u ovoj fazi – osim zelenog bljeska na registarskoj pločici – aero-optimiziran dizajn rešetke. Doista, prednja svjetla, poklopac motora, donji branik i rubne ploče izgledaju identično onima koji se nalaze na primjercima električnog automobila s motorom s unutarnjim izgaranjem.

Prve fotografije u pokretu

Prethodne teaser slike pokazivale su električni priključak za punjenje Range Rovera u studijskom okruženju, ali na ovim ledenim slikama možemo vidjeti sustav u stvarnoj uporabi. Automobil je potpuno zaleđen; možemo se samo nadati da je radna temperatura poklopca punjenja više puta testirana kako bi se osiguralo da radi čak i na temperaturama ispod ništice.

Napokon, dobivamo prvi osjećaj kako će Range Rover Electric izgledati u pokretu, u prikladno dinamičnom zanošenju na četiri kotača, s oblacima finog snijega koji se vuku za njim. Land Rover kaže da će njegov "novi, interni, potpuno električni pogonski sustav" osigurati da "sposobnost Range Rovera za sve terene, sve vremenske prilike i sve površine ostane neusporediva".

Iznimne performanse gdje je prianjanje loše

Land Rover je očito razvio vlastiti sustav kontrole proklizavanja za Range Rover Electric, za koji kaže da "pruža iznimne razine performansi na zaleđenim površinama ili površinama s lošim prianjanjem". Novi automobil može raspodijeliti okretni moment na svaku pojedinačnu kontrolnu jedinicu električnog pogona u "samo jednoj milisekundi". To, prema JLR-u, smanjuje potrebu za intervencijom ABS-a za glatkiju vožnju.

Govoreći o električnom Range Roveru, koji bi trebao biti predstavljen kasnije ove godine, Thomas Mueller, izvršni direktor za proizvodni inženjering, rekao je: “Range Rover s električnim pogonom znači uobičajeni Range Rover luksuz, profinjenost i sposobnost, plus gotovo nečujan potpuno električni pogon." Inzistirao je na tome da će novi model svojim putnicima pružiti "glatka i opuštena putovanja bez napora".

Osim testiranja ispod nule u Arktičkom krugu, novi Range Rover bit će podvrgnut ekstremnoj vrućini na temperaturama do 50 stupnjeva Celzijusa u "vrućim pustinjama Bliskog istoka". I baterija i električna pogonska jedinica (EDU) razvijaju se u tvrtki JLR i bit će drugo električno vozilo tvrtke, nakon Jaguara I-Pacea koji je predstavljen 2018.

 

 

Pročitajte više