VIDEO Vozni park Taylor Swift puno govori o njoj kao osobi i sadrži neke dragulje

BITI OSOBA GODINE magazina Time uvijek je nešto posebno. Bili su to u povijesti brojni političari, biznismeni, crkveni poglavari, nerijetko i bezimene osobe - pokreti, pa čak i cijele nacije - koje su obilježile godinu na izmaku. Umjetnici su vrlo rijetko u toj poziciji pa je bilo prilično veliko iznenađenje kada je za osobu 2023. godine odabrana Taylor Swift.

"Ona je jedinstvena osoba koja je i spisateljica i glavni junak svoje priče", rekao je glavni urednik Timesa Sam Jacobs obrazlažući taj izbor, a mora se priznati da ima pravo. Naime, od zgodne pop zvijezde s nekoliko korektnih pjesama Taylor Swift se nekom čudnom spiralom događaja pretvorila u najveću glazbenu zvijezdu na planetu.

Kampirali mjesecima da budu blizu pozornice

Interes za koncertima na njenoj turneji nije usporediv s bilo čim u povijesti glazbe: neki su obožavatelji čekali na mjestima održavanja koncerta više mjeseci (da, dobro se pročitali, ne sati ili dana, nego mjeseci) da bi bili što bliže izvođačici. Ukupno je prodan 4.1 milijun ulaznica, a od toga je više od 2 milijuna razgrabljeno prvog dana.

Međutim, mi smo automobilska rubrika pa ćemo se fokusirati na njenu kolekciju automobila, koja svojim sadržajem i eklektičnošću puno govori o tome kakva je osoba Taylor Swift. Naime, u njenoj impresivnoj kolekciji vozila nalazi se kombinacija svega: SUV-ova, diskretnih i razmetljivih vozila, supersportskih bolida i putničkih minivana.


Primjerice, očekivano je da osoba njenog zanimanja i prihoda vozi automobil kao što je luksuzna crna Toyota Sequoia s 5.8-litrenim V8 motorom snažnim 381 KS jer to je jedno od tipičnih "Gangsta-Style" vozila kakve obožavaju američki reperi.

Ili možda Audi R8, čiji 5,2-litreni motor s deset cilindara omogućuje sprint do stotke za 3.7 sekundi. U sličnu skupinu automobila spada i njen Cadillac Escalade, još jedan divovski SUV tipičan za bogate američke glazbenike i sportaše. Naravno da Toyota i "Caddy" nisu jedini SUV-ovi u njenoj zbirci. Tu su i Audi Q7, Range Rover SV, a nijedna takva zbirka nije potpuna bez G-Wagona: Mercedes-Benza G63 AMG. 

U kolekciji i dva dragulja

Međutim, Taylor Swift nekim automobilima pokazuje i kako se razumije u njih te zasigurno uživa u dinamičnoj vožnji. Naime, ona posjeduje i Porsche 911 Turbo s 480 KS, dok je zacijelo najljepši dio njene sportske kolekcije Ferrari 458 Italia s 570 konja.


No izborom nekih vozila Taylor Swift pokazuje i svoje lice "djevojke iz susjedstva", koje je zasigurno pomoglo njenom planetarnom uspjehu. Tako posjeduje Mercedes-Benz Viano, nepretenciozni, ali luksuzni MPV s osam sjedala, u kojem najčešće i putuje na koncerte. Također, nedavno je viđena u vrlo skromnom (posebice za njene kriterije) Nissanu Qashqaiju, koji je kupila kako bi se bez previše pozornosti mogla kretati ulicama Londona, gdje trenutačno živi.

Pročitajte više