VIDEO Par izazivao prometne nesreće, snimke objavljivali na YouTubeu. Idu u zatvor

Screenshot: YouTube

PARU koji je namjerno izazivao prometne nesreće prijeti duga zatvorska kazna. 

Christopher i Kimberly Phelps iz južne Kalifornije su imali YouTube kanal pod korisničkim imenom BLU3 GHO57 na kojem su objavljivali videosnimke namjerno izazvanih prometnih nesreća. Utvrđene su ukupno čak 162 snimke prije nego što je kanal uklonjen s YouTubea. 

Provedena istraga pokazala je da su 23 videosnimke povezane sa 17 Christopherovih zahtjeva za isplatu štete. U brojnim slučajevima namjerno izazvanih prometnih nesreća njihovo dijete je bilo u autu, što je policija uzela u obzir i podigla dodatnu optužnicu. 

 

A sve je počelo kad je Christopher Phelps izazvao nesreću kamionetom koji je vukao prikolicu. Naime, on je vozio ispred kamioneta, naglo stisnuo kočnicu te ga je kamionet udario. Pogađate, video je objavio na svojem YouTube kanalu. 

Christopher Phelps je i prethodno bio optužen za slična nedjela, a sad je optužen za niz kaznenih dijela, i to po šest točaka napada smrtonosnim oružjem, 11 točaka prevare osiguranja i pet točaka ugrožavanja djeteta. Kimberly Phelps optužena je u dvije točke za kazneno djelo ugrožavanja djeteta i jednu za prevaru s osiguranjem.

Trenutno se vodi postupak, jamčevina je pola milijuna USD, a sve govori kako će dobiti poduže zatvorske kazne. 

 

Pročitajte više