VIDEO Australski milijarder ima kolekciju automobila vrijednu preko 100 milijuna USD

Screenshot: YouTube

KOLEKCIJA broji preko 100 automobila, a uskoro će i drastično porasti. 

Iza impresivne kolekcije stoji australski poduzetnik Laurence Escalante. On je u proteklih nekoliko godina skupio jednu od najrespektabilnijih kolekcija automobila u svijetu. Na popisu su vjerojatno svi aktualni supersportski automobili, uključujući i hipersportsku egzotiku kao što su Aston Martin Valkyrie AMR Pro, nekoliko McLaren Elva, Mercedes-Benz SLR McLaren HDK te bolida Lamborghini Essenza SCV12 i Ferrari FXX K Evo, s kojima se utrkuje u slobodno vrijeme. 

 

Video otkriva tek pola kolekcije od oko 100 automobila vrijedne preko 100 milijuna dolara. Naravno, Escalante je kupio i Lamborghini Countach LPI 800-4 te Bugatti Chiron Super Sport, McLaren P1, Ferrari Daytona SP3 itd. Naručio je i trkaći Bugatti Bolide, koji će biti prerađen za upotrebu na javnim prometnicama. Plan mu je kolekciju povećati na gotovo 200 automobila, i to tijekom iduće godine. 

Laurence Escalante je vlasnik online kasina Virtual Gaming Worlds, a naglo se obogatio tijekom pandemije kad je ovakav oblik igrica postao izuzetno tražen. Procjenjuje se da je težak oko tri milijarde dolara. Vlasnik najimpresivnije kolekcije automobila u Australiji i šire poznat je po tome da svoje automobile i vozi, a ponekad mu se dogode i prometne nezgode

Pročitajte više