James Gunn je bolji od Zacka Snydera, tvrdi redatelj Marvelovog Moon Knighta

Foto: EPA

MOHAMED DIAB, redatelj Marvelove serije Moon Knight, dao je veliki intervju za portal Arabic Marvel u kojem je govorio o svojem projektu te se osvrnuo na konkurentski DC. Njegova serija vrlo je dobro prihvaćena među kritičarima i fanovima, čemu u koriste idu i ocjene na Rotten Tomatoesu - 86% i 89%.

Moon Knight se sastoji od šest epizoda te se bavi pričom Stevena Granta koji se bori s uspomenama iz drugog života. Ubrzo otkriva da ima poremećaj ličnosti i dijeli svoje tijelo s plaćenikom Marcom Spectorom. Glavne protagoniste serije glumi Oscar Isaac, dok je uloga negativca otišla u ruke Ethana Hawkea.

Diab se sada osvrnuo na rigorozne Marvelove uvjete i otkrio zna li što čeka Moon Knighta u budućnosti.

"Ne znam što će se dogoditi s Moon Knightom nakon serije. Hoću reći, 95% glumaca ne zna ništa osim u kojim scenama glume. Čak ne znaju ni o čemu se radi u Moon Knightu. Imate zaštitare koji sjede po cijele dane, a moje računalo ima ugrađen uređaj koji svako malo proizvodi zvukove. Nije mi bilo dopušteno pročitati scenarij do tjedan dana prije snimanja. Stvari su do nevjerojatne mjere tajne", rekao je redatelj.

Gunn je odličan umjetnik, smatra Diab

Njegov bivši Marvelov kolega James Gunn postao je šefom DC Studiosa te će biti zadužen za buduće DC filmove. Diab se osvrnuo i na njegovu novu ulogu, usporedivši ga s prethodnim vizionarom DC-ja Zackom Snyderom.

"Znam da neki ljudi ne vole Jamesa Gunna, no ja ga smatram odličnim umjetnikom koji će napraviti odličan posao. Nije mi se svidio prethodni DC period. Liga pravde je bila bolja od njene prvotne verzije, ali na kraju Snyderov rad na filmovima mi se nije svidio. Filmovi Jamesa Gunna su mi bili bolji. Mislim da je on puno bolji umjetnik i jako pametan scenarist te će odraditi vrhunski posao za DC", rekao je Diab.

"Da mi je netko dao stripove Čuvara galaksije, zapitao bih se što je ovo. No tri stvarno dobra filma su proizašla iz njih. Kao redatelju, da su mi stripovi došli u ruke, ne bih uopće imao viziju za filmove. Na kraju se nešto trivijalno ispostavilo kao tri vrlo ugodna i lijepa filma", dodao je za kraj.

Snyderov rad donio mu specifičnu bazu fanova

Zack Snyder službeno je akreditiran kao redatelj četiri filma iz filmskog svijeta DC-ja. Man of Steel, Batman v Superman: Dawn of Justice te Justice League i Zack Snyder's Justice League njegovo su ruku djelo. Iako je Joss Whedon radio preinake na Justice League filmu, Snyder je ostao zabilježen kao njen redatelj unatoč tome što završni rezultat nije bila njegova potpuna vizija.

Snyder je zato radio kao producent na ostalim DC filmovima kako bi upotpunio svoju viziju i bio konkurent Marvelovom filmskom svijetu. Njegovi filmovi su specifičnog tona te imaju određenu bazu fanova koja ih obožava te koja i dalje želi da on bude na Gunnovom mjestu. Neki čak njegove obožavatelje smatraju kultom zbog načina na koji se ponašaju, ponajviše u štovanju Snydera kao savršenog filmaša.

Pročitajte više