Netflix objavio trailer za nadolazeću miniseriju s Benedictom Cumberbatchom

Screenshot: Youtube/Netflix

NETFLIX je objavio trailer za nadolazeću dramsku miniseriju Eric, u kojoj glavnu ulogu ima nagrađivani britanski glumac Benedict Cumberbatch.

Radnja Erica smještena je u New Yorku 1980-ih i prati očajničku priču Vincenta (Benedict Cumberbatch) kojem je jednog dana na putu do škole nestao devetogodišnji sin Edgar (Ivan Morris Howe). Vincent je jedan od vodećih njujorških lutkara i tvorac popularne dječje televizijske emisije Dobar dan, sunašce. Bori se s gubitkom sina i svakog dana postaje sve tužniji i nestabilniji.

Vincent je pun samoprijezira i krivnje zbog Edgarovog nestanka. Jednog dana pronalazi sinov crtež lutke plavog čudovišta kojeg je dječak nazvao Eric. Svakim danom Vincent postaje sve destruktivniji i otuđuje se od obitelji, kolega i detektiva koji mu pokušavaju pomoći, a vjeruje da je Eric jedini koji mu zapravo želi pomoći pronaći sina.

 

Miniseriju je kreirala i scenarij napisala Abi Morgan, koja je i izvršna producentica u suradnji s Cumberbatchom, Jane Featherstone, Lucy Dyke i Lucy Forbes. Od ostatka glumačke postave, u seriji se pojavljuju Gaby Hoffmann, McKinley Belcher III, Dan Fogler i Clarke Peters.

Premijera serije na Netflixu je 30. svibnja, a imat će ukupno šest epizoda.

Pročitajte više