Netflix potvrdio izlazak dokumentarne serije Depp vs. Heard

Foto: EPA

NETFLIX je potvrdio da nova dokumentarna serija fokusirana na suđenje Johnnyju Deppu protiv Amber Heard stiže na streaming platformu ovoga ljeta.

Dokumentarni serijal u tri dijela režirala je Emma Cooper, čiji je cilj bio predstaviti "neutralan pogled na ono što se događa kada sud javnog mnijenja počne zasjenjivati stvarnost". Za izradu serije prikupljeno je 200 sati snimki sa suđenja za klevetu, s TikTok videozapisima i Twitter komentarima slučaja.

"Serija ispituje ulogu društvenih medija u suđenju, postavljajući provokativna, neugodna pitanja o tome kako su razgovori koji su se odvijali izvan sudnice mogli utjecati na ishod", stoji u sinopsisu.

Slučaj je zaključen 1. lipnja 2022. kada je sedmeročlana porota odlučila u korist Johnnyja Deppa i odbacila optužbe njegove bivše supruge, koja je tvrdila da ju je Depp fizički i seksualno napao u više navrata. Sud je glumcu dodijelio više od 10 milijuna dolara odštete. Ipak, Amber je izjavila da smatra kako su društvene mreže utjecale na ishod presude.

Serija Depp vs. Heard trebala bi imati premijeru na Netflixu 16. kolovoza u Sjedinjenim Američkim Državama, dok datumi izlaska u ostalim zemljama tek trebaju biti objavljeni.

Pročitajte više