Otkriven je datum premijere dugo očekivanog filma o Michaelu Jacksonu

Foto: Shutterstock

STUDIO Lionsgate otkrio je da će biografski film o Michaelu Jacksonu, nazvan Michael, imati premijeru 18. travnja 2025. godine, piše The Hollywood Reporter.

Film će režirati Antoine Fuqua, redatelj trilogije The Equalizer i filma Emancipation. Kralja popa utjelovit će njegov nećak Jaafar Jackson. 

Producenti filma su John Branca, John McClain i Graham King, producent Oscarom nagrađenog biografskog filma Bohemian Rhapsody iz 2018. godine. Scenarij za film o životu Michaela Jacksona napisao je John Logan, scenarist filmova Gladijator (Gladiator) i Avijatičar (The Aviator).

Prema Lionsgateu, film će pratiti sve aspekte života popularnog glazbenika, ali nije poznato hoće li se dotaknuti kontroverznih optužbi o seksualnom zlostavljanju maloljetnika. Posljednji film koji se bavio istraživanjem optužbi protiv Michaela Jacksona bio je HBO-ov dokumentarac Leaving Neverland iz 2019. godine. 

Službeni sinopsis biografskog filma glasi: "Michael će publici približiti zadivljujući i iskren portret briljantnog, ali kompliciranog muškarca koji je postao kralj popa. Film prikazuje njegove trijumfe i tragedije na epskoj, kinematografskoj skali - od njegove ljudske strane i osobnih napora do njegovog neporecivog kreativnog genija, naglašenog kroz njegove najpoznatije nastupe."

"Publika će, kao nikada prije, doživjeti unutarnji svijet jednog od najutjecajnijih pionira glazbene umjetnosti kojeg je svijet ikad poznavao", dodaje se.

Snimanje biografskog filma počinje krajem siječnja 2024. godine.

Pročitajte više