Tim Burton potvrdio da će se Beetlejuice 2 jako razlikovati od originalnog filma

Screenshot: Youtube

Film Beetlejuice 2 vraća neke od klasičnih likova na ekran, ali Tim Burton otkrio je ključni način na koji će se nastavak razlikovati od originala.

36 godina nakon originala iz 1988., priča Beetlejuicea 2 zateći će Lydiju i Deliju Deetz u vrlo različitim trenucima njihovih života kada se ponovo suoče s poltergeistom Michaela Keatona. Također, lik Winone Ryder sada ima kćer tinejdžericu koju glumi Jenna Ortega.

 

U rujnu 2023. Burton je otkrio koja su ga pitanja nadahnula da snimi Beetlejuice 2 nakon tako dugog odgađanja, a koja su bila u potpunosti temeljena na likovima.

Pitanja koja si je Burton postavio uključivala su: "Što se dogodilo Lydiji?", "Što se dogodilo živim likovima?", "Što se događa s ljudima koje vidimo u jednoj fazi njihova života, a onda mnogo godina kasnije?"

Beetlejuice 2 više se fokusira na žive nego na mrtve

Ovo je velika promjena u odnosu na izvorni film koji je prvenstveno bio usredotočen na iskustva nedavno preminulih duhova Adama i Barbare Maitland. Iako su Lydia i njezini roditelji također igrali velike uloge u Beetlejuiceu, Adam i Barbara bili su ti koji su dobili najveću pozornost usred svojih sukoba u prilagodbi na zagrobni život.

Međutim, čini se da je Burton u Beetlejuiceu 2 više zaokupljen razvojem živih likova, što sugerira da će Lydia, njezina kći i Delia biti istaknutije od Keatonovog poltergeista i drugih preminulih likova, piše Screen Rant.

Adam i Barbara se ne vraćaju u nastavku

Pristup Beetlejuicea 2, koji je više fokusiran na žive nego na mrtve, pomaže objasniti zašto se Adam i Barbara ne vraćaju, budući da su njihova priča i pogled na sablasni svijet već ispričani.

Beetlejuice 2 ne bi trebao ponavljati novost Adama i Barbare u zagrobnom životu, dovodeći ih u nevolje s poltergeistima poput Beetlejuicea, jer su se već dobro navikli na njegova pravila do trenutka kada priča u nastavku počinje. Duhovi vjerojatno žele ostatak zagrobnog života provesti u miru, a ne u ponovnoj borbi s Beetlejuiceom, premda je lik Michaela Keatona uvijek spreman za nestašluke.

Film bi trebao doći u kina 6. rujna 2024.

Pročitajte više