Vraćate se na posao? Evo knjiga koje će vas motivirati za radnu jesen

PROŠLI smo se tjedan potrudili preporučiti vam knjige koje će vas opustiti – vrijeme ljetnih godišnjih još traje, a treba skupiti energiju za zadnji, često najzahtjevniji dio radne godine. Nadamo se da ste odmorni te spremni za naše nove preporuke. Ovoga puta radi se o naslovima koji djeluju kao knjiški energetski napitak. Uz njih ćete prionuti na posao, a usput imati dovoljno vremena za ostvarenje drugih ciljeva. Sigurno ste nešto izmaštali preko ljeta, zar ne? Sada to treba sprovesti u djelo.

Ti si opasna faca – Jen Sincero

Smatrate li sebe opasnom facom, nekim tko prolazi kroz izazove kao vrući nož kroz putar, slobodno prestanite čitati članak dalje. No, ako na svom poslovnom i privatnom putu nailazite na brojne poteškoće, ciljevi vam se na ispunjavaju, stalno nešto odlažete i patite od manjka samopouzdanja, tada će knjiga Jen Sincero biti pun pogodak za vas. Autorica govori iz vlastita iskustva te na vrlo zabavan, no istovremeno iznimno promišljen, način nudi odgovore na pitanja koja vas zaustavljaju u ostvarenju vlastita potencijala.

Budni u 5 – Robin Sharma

Bestseler već nekoliko godina, ovaj se naslov popularnog motivacijskog govornika i autora bavi podizanjem razine vaše cjelokupne energije. U samom je naslovu navedeno što biste svakako trebali raditi da vam dan bude produktivan, no nije navedeno da uz taj savjet ranog buđenja idu još mnoge druge stvari koje autor elokventno razrađuje u knjizi.

Iako je prvi impuls da kažete "Hej, pa ionako se rano dižem i nisam naspavan!", vjerujte nam kad kažemo da kada ustajanje u zoru činite svjesno te dan organizirate smisleno, da ćete tada imati snage i vremena više nego ikad.

Znanost hodanja – Annabel Streets

Nakon izležavanja na plaži i velikih vrućina, velika je vjerojatnost da ste malo popustili u navici vježbanja. Kako biste se vratili polako, neprimjetno, odlično je koristiti samo – vlastite noge. Trčanje i teretana mogu vam trenutačno izgledati prezahtjevno, ali hodanje i njegove brojne čari, sigurno će vas pokrenuti i dati vam poticaj.

Tjelesno i duševno zdravlje su sretne nuspojave, kaže nam autorica, a radosti hodanja mnogo su veće od brojenja koraka. Hodanje je način da otkrijete nova mjesta, povežete se s prirodom, njegujete prijateljstva, izoštrite osjetila i zadovoljite svoju žudnju za daljinama, slobodom i ljepotom u ovom silno zamršenom i predivnom svijetu u kojem živimo. Sve u svemu, idealno za motivaciju u svim poljima života.

Kako izbjeći manipulatore – Christel Petitcollin

Znamo, znamo: pročitali ste sve naslove ove superpopularne autorice. No, na ovaj bismo vam ponovno željeli skrenuti pažnju. Budući da se povratkom na posao, vraćamo u kolektive koji se, htjeli si mi to priznati ili ne, temelje na razmjenama moći među ljudima, uputno je ponoviti gradivo kojim ćete osnažiti svoju obranu od manipulatora.

Manipulacija je toliko ukorijenjena u društvu da je često prihvaćamo kao nešto uobičajeno, no efekti na nas utječu i kada je nismo svjesni. Osim toga, knjiga govori o manipulatorima u vezama, tako da imate na uvid cijeli spektar ovog vrlo toksičnog ponašanja.

Pročitajte više