Kritičari podijeljeni oko novog filma Guya Ritchieja, od publike na RT-u ima 92 posto

Screenshot: Youtube

PUBLIKA i kritičari u određenim američkim kinima već su imali priliku pogledati posljednji film Guya Ritchieja, The Ministry of Ungentlemanly Warfare, s Henryjem Cavillom u glavnoj ulozi.

Radnja filma, u kojem glume Cavill, Alan Ritchson, Henry Golding, Hero Fiennes Tiffin i drugi glumci, prati tajnu britansku organizaciju iz Drugog svjetskog rata. Cilj joj je bio boriti se protiv nacista koristeći nekonvencionalne i krajnje nedžentlmenske borbene tehnike i metode.

Prema postojećim recenzijama, čini se da su gledatelji oduševljeni filmom, dok su kritičari podijeljenih mišljenja. Film trenutno na Rotten Tomatoesu ima 71 posto od kritičara na temelju 118 recenzija, čime je i dalje pozitivno ocijenjen kao "svjež", dok ga je publika s više od 500 recenzija ocijenila s visokih 92 posto. 

 

Film dobio podijeljene recenzije kritičara

Kritičar Matt Donato iz IGN Movies napisao je: "The Ministry of Ungentlemanly Warfare solidan je pogled Guya Ritchieja na Drugi svjetski rat koji prikazuje nevjerojatnu, donekle istinitu priču koja je odvažna, prodorna i prilično zabavna." 

Alissa Wilkinson iz New York Timesa nije napisala dobru kritiku za ovaj film. Napisala je da "The Ministry of Ungentlemanly Warfare nije dobar niti pretjerano ugodan film, ako mu posvećujete pozornost. No, kao pozadinska buka, odvlači pozornost i povremeno je zabavan."

Još jednu negativnu recenziju napisao je i Kyle Smith iz Wall Street Journala. Posebice je istaknuo Ritchiejevo pisanje: "Ova nabrijana rekonstrukcija gospodina Ritchieja mogla bi se i oprostiti da nije tako lijeno napisana."

No, s njima se ne slaže Maggie Lovitt iz Collidera, koja je napisala: "Guyju Ritchieju nije strano umijeće taktičnog spajanja nevjerojatne povijesti sa svojom bombastičnom markom akcije, ali The Ministry of Ungentlemanly Warfare to podiže na novu razinu."

Trenutno nije poznato hoće li se film moći pogledati na nekom streaming-servisu dostupnom u Hrvatskoj, a ne zna se ni hoće li ga publika moći pogledati u kinima.

Pročitajte više