4 odvratne stvari koje ne biste smjeli raditi s vašom torbom za teretanu

Foto: Instagram
 
BEZ vaše torbe za teretanu, vaš trening vjerojatno ne bi bio moguć.
 
U njoj se nalaze sve potrebne stvari za kvalitetan trening, kao što su bočica za vodu, tenisice, ručnik, odjeća za trening i za poslije, rukavice, beauty proizvodi poput dezodoransa itd.
 
No, osim što u njoj držite potrebne stvari, vaša torba može biti i leglo plijesni i bakterija, pa biste definitivno trebali izbjegavati ili prestati raditi neku od ove 4 stvari.
 
1. Zaboravljanje na mokre stvari
 
Čak i ako je vaša torba za teretanu "svemirski brod" pa ima posebni odjeljak za mokre stvari, nipošto nemojte zaboraviti na njih kada dođete doma. Plijesan i bakterije upravo vole takva mračna i vlažna mjesta, stoga svakako osigurajte vlažnu odjeću, čarape, grudnjake i ručnike, čim prije je moguće. Obrišite torbu nekim dezinfekcijskim sprejem i ostavite je što otvoreniju na nekom dobro osvijetljenom i prozračenom mjestu.
 
 
2. Ostavljanje korištene opreme u torbi
 
Strunjače za jogu, rukavice, tenisice, pojasevi i slično, također na sebi imaju ostatke vašeg znoja pa nemojte dopuštati da isparavaju u vašoj torbi. Izvadite ih iz nje te ostavite na suhom, prozračenom i osvijetljenom mjestu, do sljedećeg odlaska u teretanu.
 
3. Ostavljanje hrane
 
Već dobro znate koja su vam pića ili hrana savršeni za konzumaciju prije ili nakon treninga, no ostavite li ih nakon treninga na istom mjestu, taj miris se nakon nekog vremena neće moći nazvati savršenim. Prema tome, kada se iz torbe riješite odjeće i opreme, riješite se i bilo kakve hrane.
 
 
4. Zaboravljanje na njezino pranje jednom tjedno
 

Koliko god pazili na sve ove gore navedene stvari, bez iznimke morate oprati torbu jednom tjedno, kako biste bili sigurni od svih opasnosti koje vrebaju iz nje, a tu je neugodni miris doista najmanji problem. Sjetite se samo jednog - bakterije. To će biti sasvim dovoljno da se pridržavate ovog "jednom tjedno". 

Pročitajte više