6. DAN Index Fit plank izazova: U dva tjedna do čvrstog cijelog tijela

Foto: 123rf

VIKEND je – ali ne i za izazov. Danas ćemo se umoriti, a sutra odmarati. Pitamo se što će vas više razveseliti – dobar umor ili odmor? 

Za sve one koji jedva čekaju malo pojačati ovaj petminutni trening, danas je dan za jednu novu vježbu, čisto kao uvod u sljedeći tjedan kada ćete uz ovih već probanih pet statičnih varijacija planka i ove današnje 2  aktivnije, dodavati vježbe s kojima će vaši mišići raditi još i više jer će vas plank „tjerati“ da vam u vježbi rade i oni mišići koji su dosad malo  ljenčarili. 

Današnji je program stoga miks starog i novog s nešto izmijenjenim trajanjem – stare danas radite nešto kraće, a tajming mijenjate s novim vježbama koje ćete raditi odmah u nastavku. Odmor je danas tek koju sekundu.  

>>>5. DAN Index Fit plank izazova: U dva tjedna do čvrstog cijelog tijela<<<

35 sekundi klasičnog planka na dlanovima

30 sekundi planka na dlanovima s dodirom ramena.

Iz iste poze samo počnete mijenjati ruke – jedna na kojoj se držite, a drugom tek dotaknete rame pa promjena. Ritam – normalan.   

35 sekundi planka na laktovima 

30 sekundi  planka na laktovima s iskorakom. Iz iste poze sada ćete samo jednu po jednu nogu iskoračivati u stranu bez dodira na pod. Jednu pa vratite pa drugu. 

25 sekundi planka u stranu - lijeva strana  

35 sekundi planka u stranu - desna strana  

35 sekundi obrnutog planka

 

Pročitajte više