6 načina da se motivirate za trening nakon posla

 Foto: 123RF

MNOGIMA od nas teretana i vježbanje sigurno ne padaju na pamet nakon osam sati provedenih na poslu, pa radije završimo u krevetu nego u teretani na spravama.

Budući da i sami znate koliko je zapravo tjelovježba bitna za naše tijelo i naše zdravlje, donosimo vam nekoliko načina da se motivirate za vježbanje nakon posla. 
 
Inspirirajuće poruke u uredu
 
"Na svom radnom stolu stavite super motivirajuće poruke, poput 'Opusti se i treniraj', 'Osjećam se bolje dok treniram'", kaže trenerica iz New Yorka Leanne Shear, za Women's Health.
 
Stavite vježbanje na dnevni red
 
Već sada u svoj raspored nekoliko puta u tjednu uvrstite odlazak na trening. Ovo će vas motivirati da čak i umorni odete na trening. Osim toga, pravilnim raspoređivanjem obaveza imat ćete kontrolu nad svojim vremenom. 
 
Ponesite odjeću za trening na posao
 
Noć prije polaska na posao pripremite odjeću za vježbanje i ujutro je ponesite na posao. Tako ćete nakon radnog vremena biti motiviraniji i spremniji za odlazak na trening. 
"Najbolji bi bilo da odmah nakon završenog radnog dana obučete svoju odjeću za trening kako bi se natjerali da odete na trening", savjetuje Shear.
 
Trenirajte u grupama
 
Vježbanje s grupom ljudi odlična je motivacija za vježbanje. Kad vježbate sami često je potrebno puno više volje nego za vježbanje s drugim ljudima. Zbog toga pronađite termine koji odgovaraju završetku vašeg radnog vremena, upišite se na grupni trening koji vam se sviđa i na dobrom ste putu do cilja.
 
Potrudite se da teretana bude blizu vašeg radnog mjesta
 
Ako ste se već upisali na neke od treninga, koji su odmah nakon završetka vašeg radnog dana, vjerojatno se mnogo puta dogodilo da ste na njih skroz zaboravili. Upravo zato za vježbanje odaberite teretanu pored koje morate proći na putu prema kući. To će vam biti dovoljno snažan poticaj da u nju zaista i odete.
 
Nemojte odustajati
 
Kao što smo već rekli, vježbanje je jako bitno za naše tijelo, ali jednako isto tako bitno i za naše duhovno zdravlje. Morate znati da rezultati nikada ne dolaze preko noći te da rad na tijelu zahtijeva puno vremena, volje i odricanja, zato dopustite sebi i loše dane. Skroz je u redu propustiti treninge, ali nije u redu odustati od njih.
 

Pročitajte više