76-godišnja Helen Mirren svoj izgled i formu duguje 12-minutnom treningu

Foto: Matt Sayles/Invision/AP via Guliver Image

AKO je istina da holivudske glumice imaju rok trajanja u usporedbi s muškim kolegama, tad Helen Mirren prkosi tom trendu. Više od 30 godina Mirren plijeni pažnju zadivljujućim predstavama na ekranu, oživljavajući likove svojim zaštitnim znakom - karizmatičnim šarmom, sirovom ranjivošću i sposobnošću da bude nevjerojatno snažna, a ipak ostane nježna, otvorena, prepuna hrabrosti i osjećaja. Održati takvu karijeru u središtu pozornosti ipak nije lak pothvat, a ako je jedna stvar jasna u vezi s Mirren, to je da ni sa 76 godina ne usporava.

Sama po sebi iskonska ljepotica, Mirren zna ponešto o stilu, ljepoti i starenju. U nedavnom intervjuu za britanski Vogue govorila je o samopouzdanju i rutini vježbanja u koju se kune. Govoreći o svom pristupu šminkanju, Mirren je izrazila da mu pristupa na temelju toga kako se osjeća.

"Volim što je više moguće prekršiti vlastita pravila. Ako radim sa šminkerom, pitat će me što mi se sviđa, a ja im uvijek kažem da je moje lice njihovo platno i da rade ono što žele. Uvijek nađete nove ideje", rekla je. "Svi mi zaglavimo u kolotečini na način na koji šminkamo oči, kosu ili usne - dobro je to protresti."

Iako je većina glumica poznata po eksperimentiranju s novim bojama kose svaki drugi mjesec, Mirren je postala poznata po tome što je prihvatila svoje prirodne sijede pramenove.

Što se tiče starenja, Mirren je rekla da se radi samo o radu iznutra prema van. Vodi računa o prehrani, pazeći da jede kako bi se osjećala dobro. Što se tiče vježbanja, ne morate se pridružiti skupoj teretani da biste se osjećali dobro. Kao što Mirren objašnjava: "Ja jako vjerujem u režim vježbi žena Kanadskih zračnih snaga koji traje 12 minuta. To je režim vježbanja koji počinje vrlo lagano, a ako ga slijedite, može postati prilično težak. Ništa ekstremno, ali morate to raditi svaki dan. To je sjajan početak jer sve je u preuzimanju kontrole nad samim sobom."

S njenih 76 godina, lako je gledati u Mirren kao da ima odgovore na tajnu dobrog života. Kako je rekla za Vogue: "Nemojte se osjećati paraliziranima zbog vlastite nesigurnosti i nemojte biti previše pristojni ili se ispričavati u životu."

"Razgovarajte s ljudima i budite što otvoreniji. Vrlo je dobra ideja povremeno gledati svijet kao dijete ili stranac i svjedočiti svom okruženju. Zamislite da ga vidite prvi put i pokušajte doživjeti čaroliju u njemu - jer čarolije ima u svakom okruženju. Sve što treba je vidjeti je svježim očima", dodala je.

Pročitajte više