Brownies s orasima: Bezglutenski desert za Atkinsovu dijetu

Foto: Pinterest 

UZ ovakve deserte, zaboravit ćeš da si na dijeti! Brownies kolačići s orasima oduševit će svakoga jer su vrlo ukusni, nemaju glutena i uklapaju se u 2. fazu Atkinsove dijete.

Pssst! Atkinsonova dijeta jedna je od najpoznatijih na svijetu, a omogućuje gubitak kilograma izbacivanjem ugljikohidrata iz prehrane. Postoje 4 faze Atkinsove dijete: Indukcija, nastavljen gubitak kilograma, predodržavanje i održavanje. U 2. fazi dodaju se ugljikohidrati u obliku hrane bogate vlaknima i nutrijentima.
 
Dobro je znati kako ovaj kolač ima:
 
- 2.1 g neto ugljikohidrata
- 3.9 g proteina
- 1 g vlakana
- 20.3 g masti
- 217 kalorija
 
Potrebni su ti sljedeći sastojci:
 
- sprej za kuhanje
- 110 grama čokolade bez šećera
- 1 šalica neslanog maslaca
- 3 žlice umjetnog zaslađivača u granulama (sukraloza)
- 4 velika jaja
- 1/2 šalice sojinog brašna
- 1/2 šalice vode
- 3 žlice ekstrakta čokolade (po želji)
- 2 čajne žličice ekstrakta vanilije
- 1 šalica nasjeckanih prženih oraha
 
Upute:
 
1. Pećnicu zagrij na 180 stupnjeva, a lim za pečenje obloži aluminijskom folijom koju ćeš posprejati sprejem za kuhanje.
 
2. Istopi čokoladu na pari ili u mikrovalnoj pećnici, i pusti da se ohladi.
 
3. Mikserom izmiješaj maslac i zaslađivač (oko 4 minute srednjom brzinom, dok ne dobiješ kremastu smjesu). Smanji brzinu miksera i dodaj jedno po jedno jaje. Dodaj otopljenu čokoladu i sve dobro izmiješaj. Na kraju dodaj sojino brašno, vodu, šećer i ekstrakte. Kad dobiješ smjesu bez grudica, ručno umiješaj orahe. Tijesto stavi u pripremljeni lim.
 
4. Peci 20 do 25 minuta, čačkalicom provjeri ako je tijesto gotovo (čačkalica bi trebala izaći sa samo nekoliko mrvica). Kolač ohladi i nareži na kockice.
 

Pročitajte više