Trening s PVC cijevi: Neobičan rekvizit za odlične rezultate!

Foto: Screenshot YouTube

ZA VRHUNSKU formu nije potrebno imati skupu opremu ili članstvo u teretani. Slosh pipe iliti PVC cijev do pola napunjena vodom te začepljena s obje strane, odličan je izbor rekvizita za jačanje.
 
Voda koja se miče s jedne strane na drugu aktivirat će i najmanji mišić jezgre jer će se trbušnjaci cijelo vrijeme truditi stabilizirati kralježnicu (a i ostatak tijela). 
 
Osim što ćeš izgubiti velik broj kalorija, ovim ćeš treningom oblikovati cijelo tijelo i poboljšati kondiciju. Ekipa s YouTube kanala "FitnessBlender" osmislila je odličnu fitness rutinu koja se preporučuje svima. Svaka vježba fokusira se na drugi dio tijela i druge mišiće.
 
Vježbe:
 
Iskorak: Ovaj pokret oblikuje bedra, stražnjicu i listove. Cijev će pomoći pri oblikovanju bokova i jezgre.
 
Čučanj: Čučnjevi oblikuju bedra i stražnjicu, a cijev će otežati posao jezgri i bokovima.
 
Hodanje naprijed i natrag: Kad hodaš s cijevi, cijelo tijelo se bori ostati u pravilnom položaju. Ako želiš otežati vježbu, cijev drži još više iznad glave.
 
Biceps pregib: Pregib se fokusira na bicepse, tjerajući ih da poboljšaju kontrolu. 
 
Skull crushers: Ova vježba namijenjena je tricepsima. Cijev će otežati vježbu, te usput oblikovati ramena i prsa.
 
Potisak s prsa: Potisak koristi prsa i tricepse, a cijev aktivira mišiće ramena.
 
Trbušnjaci s dodirom prstiju: Odlična vježba za trbušne mišiće postaje puno teža kad cijelo vrijeme treba držati cijev s vodom.
 
Potisak iznad glave: Odlična vježba za mišiće ramena i tricepse, te naravno - jezgru.
 
Savjet: Prije početka treninga pobrini se da se oko tebe ne nalazi ništa lomljivo jer je cijev vrlo nestabilna te je moguće da će ti koji put i ispasti iz ruku. 
 

Pročitajte više