Ako jedete ovih šest stvari, teže ćete mršavjeti

AKO se pokušavate riješiti viška kilograma, morali biste izbjegavati kupovnu hranu, sokove sa šećerom, alkoholna pića, ali i neke namirnice koje se smatraju zdravima. Stručnjaci su za portal Insider otkrili kojom hranom možda sabotirate sami sebe i otežavate si dolazak do željenog cilja.

1. Granola

Pola šalice granole sadrži od 200 do 300 kalorija, 12 do 16 grama šećera, tri do 15 grama masti i skoro 40 grama ugljikohidrata. Na to sve dodajte kalorije iz jogurta ili voća s kojima se granola obično miješa i dobili ste pravu “bombu”.

“Iako mislite da ne postoji zdravija opcija za početak dana od granole, lako možete unijeti 600 kalorija samo doručkom”, kaže nutricionist Toby Amidor.

2. Smrznuta jela

Smrznuta jela su jednostavna opcija ako ste zaposleni i ne stignete kuhati ili ste preumorni za stajanje nad štednjakom kad dođete s posla. Međutim, trebali biste ih izbjegavati jer su takvi obroci prepuni soli i drugih aditiva. 

Osim što ćete zbog soli u takvoj hrani biti žedni i posezati za više tekućine, smrznuta hrana ne sadrži vlakna i neće vas zasititi na duži period. 

3. Alkohol

Alkohol deblja, posebno kad se miješa sa sokovima prepunima šećera. Svatko tko vodi računa o tjelesnoj težini i zdravom životu, držat će se podalje od takvih pića.

4. Kupovni smoothie

Kad sami spremate smoothie, možete izračunati koliko ćete kalorija unijeti u organizam ovisno o količini i vrsti voća koje odaberete. Sokove i mlijeko možete zamijeniti vodom i ne posezati za umjetnim zaslađivačima. Kad kupujete već gotov smoothieje, morate imati na umu da oni sadrže između 600 i 100 kalorija i obično su puni šećera.

5. Acai bobice

Zdjelice voća, orašastih plodova i acai bobica zaludile su Instagram jer su ukusne i jednostavno se pripremaju. Međutim, ako vam je cilj smršavjeti, bolje je kloniti se takvih šarenih zdjelica jer konzumacijom samo jedne lako možete prekoračiti preporučeni dnevni unos kalorija.

6. Kokice iz mikrovalne pećnice

Kokice mnogi smatraju idealnom grickalicom, ali one koje se spremaju u mikrovalnoj pećnici sadrže sol, ponekad i maslac, i tonu kalorija. To ne znači da kokice morate zaobilaziti u širokom luku jer šalica pripremljenih u uređaju za kokice sadrži samo 30 kalorija i možete iz začiniti po želji.

Pročitajte više