Ako vam se ne sviđa najzdravija pizza na svijetu, možda da je probate u ovoj varijanti?

Foto: Instagram

NAJZDRAVIJA pizza na svijetu, ona s "tijestom" od karfiola, stvarno nema što u sebi nema zdravoga, ali ako vam nije sjela ideja s koricom od karfiola, možete je probati s nečim drugim.

Sočna, hrskava i zdrava: Pizza o kojoj bruji cijeli svijet

S krumpirom, a možete i slatkim ako vam tako više paše.

Naziv pizze možda predstavlja onaj original, ali ako žudite za pizza okusom, a želite jesti zdravo, svaka će kombinacija biti dobrodošla.

Pokušajte onda ovako.

Trebat će vam:

2 velika krumpira

pola glavice luka, sitno nasjeckanog

1 jaje 1/4 žličice mljevene crvene paprike

1/4 žličice češnjaka u prahu

Sol i papar

2-3 žlice umaka od rajčice

1/4 žličice origana

45 grama naribane mozzarelle

1-2 šnite šunke, narezane na sitnije

50 grama gljiva, narezanih na listiće

Nekoliko listova bosiljka (po želji)

Priprema:

Krumpir ogulite, naribajte na sitno, potom isperite u cjedilu, prebacite u krpu i dobro prosušite.

Prebacite ga u zdjelu pa dodajte luk, jaje, paprika, češnjak u prahu, sol (malo više) i papar te dobro promiješajte.

Zagrijte pećnicu na 160 °C.

Pripremite lim s papirom za pečenje.

Smjesu prebacite u sredinu i rukama jednostavno utisnite "tijesto" da bude tanko, ravnomjerno i okruglo kao pizza.

Pecite 25 do 30 minuta.

Izvadite iz pećnicu pa stavite klasično - umak od rajčice pomiješan s dijelom origana, stavite polovicu ili 3/4 sira, šunku, gljive, preostali sir i potom preostali origano. Pecite još 10-15 minuta, dok se sir lijepo ne rastopi.

Po želji ukrasite svježim bosiljkom.

Zar to ne zvuči dovoljno zamamno?

(Zvuči zamamno u bilo kojoj kombinaciji.) 

 

Pročitajte više