SIGURNO ste puno puta pojeli doručak, a već u 11 sati začuli neugodno kruljenje iz svog želuca. Možda se to događa jer ne jedete pravi doručak. Ako doručkujete žitarice ili pecivo s maslacem, jasno je da ćete za par sati biti gladni.
Taj se problem može riješiti jednom malom promjenom - dodajte svom obroku dozu proteina. Oni nisu korisni samo za izgradnju mišića već i za sitost. Pritom su, prema riječima dijetetičarke Lauren Manaker, najbolji izbor jaja.
"Ekonomičan su i hranjiv izbor", kaže ona.
Prosječno jaje ima 70 kalorija, a prava je bomba vitamina i minerala za jačanje stanica. Uz to sadrže i dobre masti te šest grama proteina. Nemaju šećera i masti pa su i vrhunska hrana za mršavljenje.
Manaker kaže da se njezin idealan doručak sastoji od omleta od dva jaja, pirjanog povrća i sira.
"Budući da rijetki zadovoljavaju preporuku za unos voća i povrća, ubacivanje tih namirnica u omlet je uvijek dobra ideja. A sir dodaje još malo proteina i kalcija za izgradnju kostiju", pojašnjava.
Svoj doručak zaokružuje tostom od cjelovitih žitarica, šalicom zelenog čaja i sokom od pola grejpa.
"Žumanjci su apsolutno najbolji izvor kolina koji podržava zdravlje mozga pa ih nemojte izostavljati", upozorila je na kraju.