Bili su princ i princeza maturalne večeri, a sada mu je ona spasila život

BIVŠA princeza maturalne večeri Rose Valenzuela spasila je svog princa maturalne večeri Vitaliana Salera doniravši mu bubreg.

Priča Rose i Vitaliana započela je prije otprilike 40 godina kada su u Kaliforniji okrunjeni princem i princezom maturalne večeri u lokalnoj Srednjoj školi Valley.

Nakon što su izlaskom iz srednje škole izgubili kontakt, ponovno su se povezali kad se Vitalianov najbolji prijatelj oženio s Rose.

Sve se činilo u redu, ali onda je njenom srednjoškolskom princu zbog dijabetesa dijagnosticirano zatajenje bubrega. Rečeno mu je da neće preživjeti bez transplantacije.

Testirani su njegovi članovi obitelji, ali nitko od njih nije bio odgovarajući donor. No, to nije bio slučaj i s Rose koju su također podvrgnuli testu i otkrili da bi ona mogla donirati svoj bubreg, prenosi portal People.

"Mislim da smo oboje počeli plakati kad smo čuli za rezultate testa. Nismo mogli vjerovati da mu ja mogu donirati bubreg", izjavila je Rose.

Oboje su podvrgnuti operaciji prije nekoliko tjedana i sada se oboje oporavljaju.

"Dati bubreg nekome je nevjerojatno. Sada mogu duže držati ruku svoje žene ili gledati unuku kako izrasta u mladu ženu. Svi govore o tome da imaju svrhu i većina ljudi to nikad ne postigne. Mislim da smo Rose i ja u tome uspjeli, ne samo tako što mi je pomogla već se nadamo da možemo nadahnuti druge da pomognu onima kojima je potrebno", zaključio je Vitaliano.

Pročitajte više