Bodybuilder mjesec dana radio svakodnevno sto trbušnjaka, evo što mu se dogodilo

Foto: Youtube screenshot

PRIJE nego što ste bili dovoljno stari da krenete u teretanu, vrlo vjerojatno ste radili neke vježbe kod kuće. Najčešće su to sklekovi, čučnjevi i, naravno, trbušnjaci. Iako nema sumnje da će te vježbe pokazati rezultat, pitanje je jesu li ujedno i najbolji način za ostvarenje cilja, odnosno za mišićav trbuh.

Srećom, jedan bodybuilder odlučio je to ispitati sam pa je odlučio istražiti koliku razliku može napraviti sto trbušnjaka u danu ako se izvode cijeli mjesec. MattDoesFitness je kamerom bilježio što se događa i koje promjene uočava na tijelu, a potom je rezultat objavio na YouTubeu.

Nažalost, Mattu nije polazilo za rukom odraditi sto trbušnjaka u komadu. Umjesto toga, radio ih je do granice iscrpljenosti. Napravio bi malu pauzu pa nastavio do čarobne brojke sto. Smisao je bio izvoditi vježbu svaki dan u isto vrijeme kako bi njegovi mišići imali 24 sata za odmor. 

U prvom pokušaju odradio je 44 trbušnjaka prije nego što je morao uzeti pauzu. Svih sto je odradio kroz tri seta. Brzo je napredovao i nakon tri tjedna mogao je odraditi 68 trbušnjaka bez pauze. 

Na kraju mjeseca pokazao je rezultat. Njegovi trbušni mišići bili su vidljiviji. Ipak, nakon završetka eksperimenta se vratio svojoj rutini jer je shvatio da će dugoročno teško održavati rezultat izvodeći samo trbušnjake.

“Nije održivo i realno”, rekao je pa pojasnio da je napredak uobičajen u nekoliko prvih tjedana ili mjeseci.

“Vaše tijelo će se nakon nekog vremena prilagoditi tom podražaju i vježba mu neće biti izazov”, kaže Matt.

Njegov je savjet da, kad se to dogodi, prijeđete na druge vježbe koje uključuju višu razinu stresa.

Pročitajte više