Brian Austin Green otkrio zbog koje bolesti tri mjeseca nije mogao ustati iz kreveta

GLUMAC Brian Austin Green, poznat po ulozi Davida Silvera u seriji Beverly Hills 90210, nedavno je otkrio da se više od četiri godine bori sa zdravstvenim problemom zbog kojeg nije mogao čitati i pisati, čak ni govoriti.

Tijekom gostovanja u podcastu Sex, Likes and Spray Tans izjavio je da je doživio neurološke probleme koji su bili toliko ozbiljni da je tri mjeseca ležao u krevetu.

"Imao sam simptome slične moždanom udaru. Nisam mogao govoriti", rekao je.

Liječnici su slavnom 50-godišnjaku dijagnosticirali ulcerozni kolitis, upalnu bolest crijeva. Kao uzrok, Austin Green navodi gluten i mliječne proizvode.

Prema Klinici Mayo, ulcerozni kolitis može biti iscrpljujući i opasan po život, ali pravilno liječenje može smanjiti dugoročne simptome. Ovo stanje uzrokuje simptome kao što su bolovi u trbuhu, čest proljev i potreba za čestim pražnjenjem crijeva.

"Došao sam do točke da sam vukao noge kao da imam 90 godina. Nisam ništa mogao. Napravio sam više od 190 krvnih pretraga i dvije magnetske rezonance. Liječnici nisu mogli pronaći objašnjenje za moje simptome", prisjetio se.

Sada zna više o svojoj bolesti i uči se živjeti s njom. Promijenio je prehrambene navike i izbjegava gluten i mliječne proizvode.

Pročitajte više