Britney Spears otkrila koje su joj namirnice pomogle da se riješi dva kilograma

Foto: Instagram

PJEVAČICA Britney Spears odlučila je pomoći svojim fanovima koji se bore s viškom kilograma. Oduvijek otvoreno govori o tjelovježbi i pokazuje što sama radi kako bi održala tijelo u formi, a sada je snimila i video o prehrani.

“Izgubila sam dva kilograma kojih sam se željela riješiti, a ovo je voće i povrće koje jedem da ih ne povratim”, rekla je i pokazala ravan trbuh.

Objavila je fotografiju različitih namirnica koje, osim u mršavljenju, pomažu i u borbi s brojnim drugim problemima kao što su glavobolja, astma, stres, nadutost, mamurluk ili gubitak pamćenja.

Izvor njene fotografije je nepoznat, ali mnogi smatraju da je u skladu s preporukama liječnika. Naime, za zdravlje očiju, Spears je preporučila mrkvu i celer, namirnice za koje se dugo tvrdi da popravljaju vid zahvaljujući beta karotenu.

Onima koji se bore sa stresom, Spears savjetuje jesti banane, jagode i kruške. Psychology Today piše da, prema istraživanjima, vitamin C koji se nalazi u jagodama pomaže reducirati stres i tjeskobu.

Slavna pjevačica je posljednjih mjeseci posebno posvećena zdravlju. Naime, početkom godina je hospitalizirana u ustanovu za mentalne teškoće zbog stresa uzrokovanog narušenim zdravljem njenog oca.

Pročitajte više