Chris Hemsworth otkrio koje se prehrambene navike uvijek drži

Foto: Profimedia

KADA pomislite na osobe koje vas motiviraju, sigurno je i Chris Hemsworth na tom popisu. Glumac godinama oduševljava svojim mišićavim, isklesanim tijelom, a sada je još jednom utjelovio Thora, boga groma, i njegovi obožavatelji željno iščekuju vidjeti omiljenog snagatora na filmskom platnu.

Hemsworth je uvijek bio u odličnoj formi, ali prehranu je s godinama mijenjao. Sada, s 38 godina, ima jednu prehrambenu naviku koju uvijek slijedi kako bi zadržao savršenu građu.

"Jedem puno proteina i povrća", rekao je u novom intervjuu za Wired. 

Prema njegovom kuharu i savjetniku Sergiju Pereri, njegova tipična večera sastoji se od bijele ribe s gljivama na žaru i salatom od sirove brokule.

Ono što se u njegovim obrocima ne nalazi su ugljikohidrati.

"Ne jedem previše ugljikohidrata. Mislim da moje tijelo bolje reagira na nemasne proteine, zdrave masti i povrće", dodao je.

Ali nešto što o njemu možda ne znate je da voli deserte i brzu hranu. Obožava pizzu, burgere i sladoled.

"Pokušavam slijediti pravilo 80-20. Dobro jedem 80 posto vremena, a u 20 posto slučajeva to može biti i jeftina hrana", pojašnjava.

Pravilo 80-20 slijede još neke zvijezde, poput Blake Lively i Kate Moss. Stručnjaci se slažu da je to dobar način da se u prehranu uključi neizbježan obrok kojim se krši dijeta.

Pročitajte više