Dadilja koja je imala 170 kilograma pokazala nevjerojatnu transformaciju

NOVOZELANĐANKA Claire Burt ušla je u začarani krug prekomjernog jedenja. Ova 28-godišnja dadilja u roku od dva mjeseca je znala potrošiti 1860 dolara ili skoro 12 tisuća kuna na obilne količine nezdrave hrane i zaslađene sokove. Jedan njezin obrok uključivao je 10 pljeskavica ili dvije velike pizze. 

"Uvijek sam bila veća od prosječnog djeteta pa su me maltretirali. Prvo sam oboljela od bulimije pa anoreksije, a na kraju i od prejedanja. Patila sam od poremećaja prehrane svih oblika, a svaki me razarao", ispričala je. 

Zbog svega je pala u depresiju.

"Nisam mogla obavljati svakodnevne zadatke poput oblačenja donjeg rublja, čišćenja, šetanja. Nisam živjela, nego preživljavala. Sramila sam se, mrzila se psihički i fizički. Gadila sam se sama sebi."

Odlučila je spasiti svoj život te se u travnju prošle godine podvrgnula operaciji želuca. Uklonjeno joj je 80 posto tog organa te je u roku od sedam mjeseci izgubila 97.3 kilograma.

"Izbacila sam iz prehrane pizzu, kruh, rižu, sve što sadrži puno šećera i soli te gazirana pića. Dnevno pojedem šest manjih obroka koji su bazirani na visokom udjelu proteina", pojašnjava za Daily Mail. 

Claire danas jede puno ribe i povrća, ponekad piletinu, a gricka humus. Od operacije nije došla u iskušenje da se počasti nečim nezdravim.

"Prvi put u životu me ne kontrolira hrana. Sad jedem da nahranim svoje tijelo, a mozak mi je smiren", tvrdi.

Hoda i trči, a u teretanu ide tri do četiri puta tjedno. Svoje inspirativno putovanje dokumentirala je na Instagram profilu Life of Binge Eater te želi skinuti stigmu s operacije želuca.

"Za mene je to bio jedini spas, inače bih jela dok ne bih umrla. Ponovno bih učinila isto jer sumnjam da bih mogla toliko prirodno smršavjeti. Ne bih bila tu gdje sam danas. Ovaj zahvat je stigmatiziran zbog nedostatka obrazovanja o poremećajima prehrane i samoj operaciji te kako ona nekome može poboljšati život", smatra.

Pročitajte više