Danijela Dvornik otkrila super recept za zdravu tortu

Foto: Instagram

VITKU liniju nije moguće postići samo uz redovitu tjelovježbu jer i prehrana igra vrlo važnu ulogu, reći će vam većina stručnjaka. Svjesna je toga i Danijela Dvornik koja se zdravom životu posvetila u potpunosti.

Osim svojih treninga, koje gotovo svakodnevno dijeli putem društvenih mreža, ova je fit baka sa svojim obožavateljima odlučila podijeliti i recept za zdravu tortu, kako ju je ona sama nazvala.

"Tko kaže da se na dijeti ne mogu jesti kolači? Mogu se jesti ako ih se napravi od pravih sastojaka bez šećera. U treningu sam, ali paralelno mi je fokus na prehrani jer ona je najvažniji dio svake dijete. Mnogi misle da treniram zbog ljeta, ali moram vas razočarati, treniram zbog sebe, zbog dobrog osjećaja", napisala je Danijela i otkrila kako pripremiti ovu primamljivu slasticu.

Sastojci:

12 (250 g) svježih datulja bez koštica

125 g oraha grubo usitnjeno

1/3 šalice kokosovih mrvica

1/3 šalice kokosovog ulja

3 avokada

400 ml kokosovog mlijeka u limenci

agavin ili javorov sirup

2 limete, fino naribana korica i 1/3 šalice soka

1/3 šalice chia sjemenki

svježe maline, jagode, borovnice

Priprema:

Podmažite i podložite okrugli kalup za pečenje od 20 cm. Ubacite datulje, orahe, kokosove mrvice i kokosovo ulje u blender i usitnite. Prebacite u pripremljeni kalup i ravnomjerno utisnite smjesu u kalup, a potom stavite u hladnjak.

Ubacite avokado, kokosovo mlijeko, javorov sirup, limetinu koricu, sok od limete i chia sjemenke u blender i obradite dok se ne stvori glatka smjesa. Prelijte bazu i ravnomjerno rasporedite. Ostavite u hladnjaku preko noći. Ukrasite voćem i limetom. 

Danijela je otkrila i odličan trik kako omekšati avokado da bude spreman za konzumaciju.

"Svi znamo da je u našim trgovinama avokado prilično tvrd, a ovo je trik kojim ćete ga omekšati. Stavite avokado i jabuku u papirnatu vrećicu, zatvorite je i ostavite preko noći. Ujutro ćete pronaći avokado, idealan za konzumaciju", otkrila je Danijela i dodala kako stvarno voli biti "aktivna i fit". 

Uz ovakve recepte, to zasigurno nije teško. 

Pročitajte više