Dijetetičarka otkriva idealne zalogaje prije spavanja

Foto: Pexels

Ako imamo problema sa spavanjem, možda bi naši obroci prije spavanja mogli biti glavni krivci. Izbor hrane može imati značajan utjecaj na kvalitetu našeg sna. Iako je važno izbjegavati obroke s visokim udjelom masti prije spavanja, lagani međuobroci mogli bi nam pomoći da zaspimo.

Prema dijetetičarki Lauren Mahersi, odabir pravih zalogaja prije spavanja može pomoći u stabilizaciji razine šećera u krvi i poboljšati san. Otkrila je dvije idealne i ukusne opcije.

1. Jabuke s maslacem od kikirikija

"Brzo probavljivi ugljikohidrati iz jabuke pomiješani s omega-3 masnoćama iz maslaca od kikirikija odlična su kombinacija", kaže Mahersi za SheFinds. Ovaj međuobrok idealan je jer ne sadrži puno kalorija, ali je dovoljan da nas drži sitima tijekom noći.

Zdrave masti u maslacu od kikirikija pomažu u održavanju stabilne razine šećera u krvi, sprječavajući ponoćne napade gladi koji mogu poremetiti san. Također, ovaj zalogaj odličan je čak i ako smo na dijeti.

2. Jogurt i sušeno voće

Ako prije spavanja poželimo nešto slatko, jogurt i sušeno voće mogli bi biti savršeno rješenje. Mahersi opisuje ovu opciju kao "slatku poslasticu za kraj noći". Jogurt je izvrstan izvor proteina koji pomaže u održavanju stabilne razine šećera u krvi dok spavamo. Odlična opcija je grčki jogurt.

"Osim toga, sušeno voće je odličan način da unesete neke hranjive tvari pred kraj dana", dodaje ona. Ova kombinacija osigurava zadovoljenje želje za slatkim, a i daje našem tijelu hranjive tvari koje su mu potrebne za miran noćni san.

Pročitajte više