Dijetetičarka otkriva koje tri namirnice trebamo jesti kako bismo smršavjeli

Screenshot: TikTok

Dijetetičarka Lauren Hubert velika je zagovornica visokoproteinskih obroka. Kaže da su baš oni, uz održavanje kalorijskog deficita, ključni za gubitak kilograma.

"Umjesto da pokušavate jesti manje, ako vam je cilj smršaviti u 2024., ove tri namirnice jedite više", rekla je u videu koji je objavila na TikToku, gdje ima više od 362.000 pratitelja.

Prvo, kaže da moramo početi jesti više proteina, posebno za doručak. Prema njenim riječima, u svakom obroku trebalo bi se nalaziti minimalno 20 grama proteina.

"Ako niste ljubitelj jaja, možete pojesti grčki jogurt ili zobenu kašu s dodatkom veganskog proteinskog praha. Što god želite", rekla je.

Preporučuje dodavanje više povrća bez škroba, poput brokule, cvjetače i tikvica.

"Svatko zna da je povrće doista hranjivo, a posebno je korisno za gubitak tjelesne masnoće i težine", objašnjava.

@sororitynutritionist 3 foods I want you to eat more of if your goal is weight loss in 2024 #weightlosstips #weightlossgoals #2024weightlossgoals #2024fitnessgoals #newyearsfitnessjourney #dietitiantips ♬ original sound - Lauren Hubert MS, RD Dietitian

Treća stvar na koju trebate pripaziti su vlakna. Savjetuje da birate prirodne izvore ugljikohidrata kao što su zob, kvinoja, riža, krumpir i grah.

"To je hrana koja je prepuna vlakana, što će utjecati na šećer u krvi i pomoći vam da se zasitite", savjetovala je.

Pročitajte više