Domaći prah koji uklanja bolove brže od sode bikarbone

Foto: 123RF

SMJESU brzo i lako možete napraviti kod kuće te ublažiti upale od treniranja.

Ako spadate u skupinu fizički aktivnih osoba, onda znate kako su neugodne upale dio takvog načina života.

Isto tako, sigurni smo kako već dobro znate kako vam obična soda bikarbona pomaže u ublažavanju ili otklanjanju takvih bolova.

Najobičnija soda bikarbona, kao dio svakog kućanstva, jedan je od načina bržeg otklanjanja upale mišića izazvane povećanom koncentracijom mliječne kiseline.

No čini se kako postoji prah moćniji i od sode bikarbone na tom području, a radi se o magnezijevom prahu, prahu od jednog od glavnih minerala u ljudskom tijelu koji niti jednom ne bi smio nedostajati.

Osim hrane bogate magnezijem (orašasti plodovi, sjemenke, banane, tofu, grah, zobena kaša, brokula, grašak itd.), stručnjaci savjetuju i unošenje magnezija kroz kožu. Tako možete već danas kod kuće napraviti domaće ulje od magnezija koje možete koristiti na bolnim i upaljenim točkama na tijelu.

Za njega vam je potrebno pola šalice magnezijevog klorida i pola šalice destilirane vode, piše portal B92.net.

Destiliranu vodu prokuhajte, a u staklenu zdjelu dodajte magnezij te ga prelijte kipućom vodom. Dobro promiješajte te ostavite da se smjesa u potpunosti ohladi, a zatim je prebacite u bočicu sa sprejem. Dobiveno ulje možete držati na sobnoj temperaturi do šest mjeseci.

Pročitajte više