Evo kako sigurno možete skinuti kilogram tjedno

Screenshot: YouTube

AKO ste otvorili ovaj članak, velike su šanse da ste isprobali hrpu dijeta. Dobro je poznato da je zdrav način života, koji uključuje kombinaciju uravnotežene prehrane i tjelovježbe, najispravniji put do trajnih rezultata, ali časopis Men’s Health objavio je koja metoda vam može pomoći da izgubite do kilogram tjedno, odnosno četiri kilograma mjesečno.

Prehrana je prva i najvažnija stvar. Vrlo se jasno spominje da se ne morate izgladnjivati, već suprotno. Gubitak kilograma ostvariv je ako se hranite s puno voća i povrća, životinjskim i biljnim bjelančevinama i ugljikohidratima te se klonite šećera i masti, kao i alkohola.

"Voće i povrće ima malo kalorija i masti, a puno vlakana. To su bitni faktori za uspješno mršavljenje. Također sadrže mnogo vitamina i minerala", pojašnjavaju stručnjaci.

Druga stvar ključna za uspjeh je kalorijski deficit. Znači, morate trošiti više energije ili kalorija nego što unosite u organizam. Zato je preporučljivo raditi kardiovaskularne vježbe i vježbe snage.

"Ostati aktivan ključno je za gubitak kilograma i održavanje željene tjelesne težine. Sve je u pronalaženju aktivnosti u kojoj uživate i koju možete uklopiti u svoju rutinu", savjetuje se.

Stoga, dosljedno sljedeći ova načela, Men’s Health jamči da ćete gubiti do četiri kilograma svaki mjesec. Procjenjuje se da je sigurno gubiti pola kilograma do kilogram tjedno, ako to znači da se ne ubijate od tjelovježbe ili izgladnjujete.

Pročitajte više