Evo odgovora na pitanje koliko kilograma možete skinuti u mjesec dana

Evo odgovora na pitanje koliko kilograma možete skinuti u mjesec dana
Foto: Pixabay

KAD stručnjake pitate koliko kilograma možete skinuti u mjesec dana, većina će odgovoriti da nisu sigurni. To nije zadovoljavajuć odgovor pa smo istražili što se može pronaći o toj temi.

Koliko kilograma možete skinuti u određenom periodu ovisi o tome koliko ste teški, ali i o vašem metabolizmu, prehrani, razini stresa i aktivnosti. Dio je i u genetici.

“Ono što je sigurno jest da nije pametno ići na dijetu i zadati si rok od x dana kako biste skinuli određen broj kilograma”, kažu za Men’s Health Abby Langer i Melissa Matthews. 

Pokazalo se da je jednostavnije smršaviti nego održavati tjelesnu težinu. Ako pretjerate i u kratkom roku skinete previše kilograma, tijelo će se truditi što je brže moguće vratiti tu težinu. Vjerojatno je i da ćete izgubiti mišićnu masu, a to sigurno ne želite.

Brojna istraživanja su pokazala da brz gubitak kilograma uglavnom vodi do debljanja. Zato je uvijek pametnije izabrati dugoročno održiv plan nego brza rješenja. 

Ako vas zanima koliko je prema stručnjacima u redu skinuti kilograma, odgovor je jednostavan. Onoliko koliko možete, a da se ne ubijate od tjelovježbe ili izgladnjujete. Procjenjuje se da je sigurno gubiti pola kilograma do kilograma tjedno, ali to i dalje ovisi o svim navedenim faktorima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara