Evo zašto nikada ne biste trebali koristiti mobitel dok ste na WC-u

Foto: Shutterstock

AKO ćemo biti iskreni, danas rijetko ispuštamo mobitel iz ruke. Svaki dan provodimo sate šaljući poruke, telefonirajući i pregledavajući objave na društvenim mrežama. Telefoni su postali neizostavan dodatak koji nosimo posvuda sa sobom, čak i na mjesta na koja ne bismo trebali.

Prema anketi koju je objavio The List, 73 posto populacije koristi telefon dok sjedi na WC-u. Čak 93 posto ispitanika, pripadnika generacije Z, priznalo je da šalju poruke ili igraju igre dok obavljaju veliku nuždu. Iako se ta navika možda toliko ne razlikuje od čitanja novina ili knjige dok provodite vrijeme u kupaonici, mogla bi biti štetna. Naime, osim što vas izlaže većem riziku od bolesti i infekcija, korištenje telefona dok smo na WC-u može uzrokovati i pojavu hemeroida, piše The Washington Post.

"Provođenje previše vremena u sjedećem položaju na WC školjki vrši pritisak na vene oko anusa, a to uzrokuje hemeroide", pojasnili su.

Osim toga, ruke vjerojatno operete nakon korištenja WC-a, a kada ste isto napravili sa svojim mobitelom? Ako niste, riskirate zarazu bacilima.

Pročitajte više