Fitness influencerica otkrila pravu istinu o trbušnjacima

Foto: Instagram

U DIGITALNO doba, kad nam na društvenim mrežama neprestano iskaču slike isklesanih ljepotica koje izgledaju kao da su se rodile s definiranim trbušnjacima, nije čudno što se ponekad osjećamo nesigurno i manje vrijedno.

Iako ste se možda posvetili zdravom načinu života koji uključuje prehranu bez nezdravih namirnica i redovite treninge, rezultate biste mogle vidjeti znatno kasnije nego što je to slučaj s nekom drugom osobom. 

Naime, fitness influencerica Hannah Barry objasnila je ispod jednog od svojih Instagram postova da ne mogu svi imati vidljive trbušne mišiće. 

"Prvo moram istaknuti da svi imaju trbušnjake. Njihova vidljivost ovisi o udjelu masnoća u vašem tijelu, o tome gdje vam se genetski najviše nakupljaju masti te o debljini vašeg trbušnog zida (ali i o tajicama visokog struka, dobrom osvjetljenju i preplanulom tenu)", napisala je Barry i nastavila objašnjavajući da postoji mnogo razloga zašto neke žene ne mogu održati trbušne mišiće vidljivima te da je svakom tijelu zona ugodnosti na nekoj specifičnoj razini. Isto tako, istaknula je da žene prirodno imaju veći postotak masnoća u organizmu od muškaraca, što im otežava vidljivu definiciju trbušnih mišića. 

Istaknula je da ne trebate izbaciti ugljikohidrate iz svoje prehrane, nego da se trebate usredotočiti na redovito treniranje te kalorijski deficit uz unošenje adekvatnih makronutrijenata. 

Dodala je kako se ni u kojem slučaju ne trebate osjećati manje vrijednom ili kao da ne napredujete ako ne vidite rezultate kao što ih na sebi uočava vaša prijateljica i da samo nastavite biti uporni. 

Inače, Instagram profil Hanne Barry može vam poslužiti kao sjajna inspiracija jer osim fotki ima i vrlo korisne videotreninge. 

Pročitajte više