Fitness trenerica potpuno transformirala izgled i otkrila kako je to uspjela

MALO tko će prije blagdana razmišljati o odlasku na dijetu. No ipak biste trebali razmišljati o zdravom načinu života. A s obzirom na to kako je blagdanska sezona već ovdje, ovo je pravo vrijeme za malo motivacije i za odluku o zdravijim varijantama ukusne hrane te savjetima fitness trenerice koja je preoblikovala svoje tijelo.

"Bila sam sasvim zadovoljna svojim tijelom i voljela sam vježbati. Ali sam zbog truda koji ulažem osjećala da bih trebala biti mršavija. S obzirom na to da sam urednica i novinarka za zdravlje i fitness, znala sam puno o raznim dijetama i vježbama koje su mi trebale pomoći da dobijem tijelo kakvo želim. Ali iz nekog razloga to se nije dogodilo", izjavila je Julla Malacoff, prenosi portal Shape.

Julia je objavila fotografiju prije i poslije transformacije.

"Fotografija s lijeve strane je uslikana u travnju 2017. godine, a s desne strane 20 mjeseci kasnije. Moj način razmišljanja, prehrambene navike i raspored vježbanja potpuno su različiti. Još uvijek radim kao novinarka i urednica, ali sada sam i osobna trenerica. Konačno imam tijelo kakvo sam htjela. A koji je najbolji dio? Znam da to mogu održati", rekla je.

Naravno, za ovo je trebalo jako puno truda i rada, a sada je otkrila što je sve naučila u tih 20 mjeseci transformacije.

1. Nema tajne

"To je vjerojatno ono što ljudi najmanje žele čuti, ali to je istina. Doista sam mislila da postoji neka jednostavna tajna kojom ću dobiti savršeno tijelo. Probala sam izbaciti mliječne proizvode, isprobala sam dodatke prehrani poput ribljeg ulja, kreatina i magnezija i isprobala razne vrste vježbanja", rekla je.

Iako je sve ovo u redu i, kako kaže, vjerojatno ju je učinilo zdravom, a možda čak i mršavijom, nije dobivala estetske rezultate.

"To je zato što nisam vidjela široku sliku. Jedna velika promjena nije dovoljna. Do ovih rezultata sam došla kombinacijom mnogo manjih dijeta, treninga i životnih promjena."

2. Kad je riječ o treningu, više ne znači uvijek i bolje

"Tijelo kakvo sam imala prije je bilo rezultat pet do šest treninga tjedno. Ono što nisam shvaćala je to da je za moje tijelo i ciljeve to potpuno nepotrebno i možda mi je otežalo napredak. Osjećala sam kako gubim nevjerojatnu količinu kalorija s velikim brojem treninga, i onda bih se prejedala zahvaljujući dobrom apetitu."

Osim toga, vrlo intenzivno vježbanje bez dovoljno odmora može dovesti do pretreniranosti, što otežava mršavljenje.

"Sada radim maksimalno tri do četiri treninga tjedno i dopuštam si da se odmorim."

3. Ne morate trenirati do iznemoglosti

"Kad sam počela raditi s novom trenericom objasnila sam joj kako su moji treninzi izgledali do sada, nakon čega se šokirala. Rekla sam kako dva puta tjedno dižem utege, a četiri puta tjedno radim intenzivne kardio vježbe. Ispostavilo se da je to potpuno krivo."

Naime, trenerica joj je rekla kako se mora bazirati na dizanju utega.

"Ako je cilj preoblikovanje tijela i mršavljenje, to je najučinkovitiji način jer dizanje utega pomaže u dobivanju mišićne mase, što je jako važno za gubitak kilograma. Ne samo što dobivanje mišićne mase pomaže da sagorite više kalorija, i to u stanju mirovanja, nego vašem tijelu daje oblik i definiciju."

4. Ne smijete zanemariti prehranu

Samo vježbanje vas ne može dovesti do željenih rezultata, nego morate paziti i na odabir namirnica i količinu unosa hrane, odnosno morate jesti zdraviju hranu i unositi manje kalorija, a trošiti više.

"Kad sam počela pratiti obroke i kontrolirati unos kalorija, vidjela sam rezultate koje sam htjela."

5. Ne odričite se hrane koju volite

"To što sam kuhala zdravo ne znači da nikad nisam jela ništa zabavno. Izbacivanje omiljene hrane iz prehrane će vas učiniti nezadovoljnijima i htjet ćete je još više. Umjesto toga, naučite jesti umjereno."

6. Fotografirati se prije početka transformacija čini se glupo

"Možda se čini glupo u početku, ali ćete poslije biti presretni što ste to učinili. Također, teško je promatrati promjene na vlastitom tijelu tijekom vremena, a mnoge promjene se ne odražavaju u mjerenjima obujma ili praćenjem kilograma. Trebalo mi je 20 mjeseci da izgubim osam kilograma. Moj napredak je bio spor, ali da sam se stalno vagala, definitivno bih se obeshrabrila."

Pročitajte više